DRAMA SE NASTAVLJA

Tihomir Fileš: Houra može pjevati, plesati i raditi što god hoće, ali samo ne pod imenom 'Prljavo kazalište' bez mog odobrenja

06.05.2022 u 19:59

Bionic
Reading

Na sve strane pljušte optužbe članova Prljavog kazališta, a na Hourine izjave nije ostao dužan ni Tihomir Fileš

Fileš je preko svoje odvjetnice Kristine Delfin Kanceljak, demantirao Hourine izjave da je zloupotrijebio povjerenje članova benda te ističe u priopćenju kako je on bio i voditelj poslovanja banda dugi niz godina te da je u tom smislu 'pravno potrebno i sasvim logično te poslovno opravdano i nužno, da se zaštiti sve što ima funkciju prepoznatljivosti banda, uključujući i njegov naziv', piše Večernji list.

Nastavno na priopćenje Jasenka Houre koje je preko odvjetnika Tonija Nogolice poslao medijima, a u kojemu tvrdi da Tihomir Fileš nije vlasnik Prljavog kazališta, kako Fileš sam to tvrdi, niti je itko drugi vlasnik Prljavog kazališta, te da bend nastavlja stvarati glazbu, no da je moguće da će to stvarati u nešto drugačijem sastavu. Također, Houra je preko odvjetnika poručio da je Fileš iskoristio povjerenje drugih članova benda koji su bili orijentirani na druge, kreativne zadaće, i doveo se u poziciju da danas pokušava upravljati Prljavim kazalištem kao osobnom imovinom te da je dio žigova samoinicijativno prenio na svoje ime.

Sada se o svemu tome oglasio i Fileš osobno, ali i preko odvjetnika.

  • +3
Prljavo Kazalište Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Jasenko Houra pokušao je za vrijeme korone s još jednim članom naše grupe, mimo našeg znaja napraviti novi bend i zatim ga nazvati istim imenom Prljavo kazalište. Mislim da sam sve rekao i ne bih dalje razvlačio ovu trakavicu, jer je uzaludan posao polemizirati s nekim tko negira postojanje i poštivanje zakona i pravog stanja stvari. Zato ću samo još jednom ponoviti kako Houra može pjevati, plesati i raditi što god hoće, ali samo ne pod imenom 'Prljavo kazalište' bez mog odobrenja. A za njegov pokušaj kriminaliziranja mog rada mogu samo reći da je gnusan i u budućnosti utuživ. Jer, ako je žig od sviju, zašto ga želi samo za sebe, a ja sam ga koristio samo za band?', poručio je Tihomir Fileš.

Zatim je nastavio, piše Večernji list, i objasnio da nikada Houra nije bio suvlasnik niti jedne firme pod kojima je bend poslovao, iz vlastitih razloga, očito povezanih sa odbijanjem odgovornosti za poslovanje.

'Ako je tome tako, on ga sad zapravo želi privatizitati i isključiti ostale članove banda, s obzirom da je on jedini originalni član u sadašnjem sastavu svoje grupe. Isto tako, imena pjesama koja su korištena za nazive tvrtki i diskografskih etiketa, pa se stoga nalaze i na žigovima, poput 'Heroj ulice' ili 'Crno bijeli svijet', ne znače da Houra s bendom ne može svirati te pjesme, niti je itko ikada o tome govorio. Uostalom, Houra je znao za sve poslovne poteze povezane s Prljavim kazalištem u kojemu sam kao menadžer baš zadnjih godina postigao najveće poslovne uspjehe u povijesti grupe, od kojih su svi članovi grupe imali itekakve koristi, a pogotovo i sam Jasenko Houra', rekao je Fileš, piše Večernji list.