ZVIJEZDA SPOTA 'TIŠINA'

Tihi odlazak crnogorske manekenke koju je proslavio Bajaga

25.01.2017 u 15:15

Bionic
Reading

Prije 22 godine predstavljala je Jugoslaviju na izboru za Miss svijeta, a u rodnoj Crnoj Gori prozvali su je najljepšom Titograđankom ikada. Nadeždu Banović proslavila je uloga u Bajaginom spotu za pjesmu 'Tišina', stoga je sve rastužila vijest da je lijepa Nada 22. siječnja preminula u Njemačkoj, u 52. godini života

U 52. godini života, u Njemačkoj, 22. siječnja umrla je omiljena crnogorska manekenka Nadežda Banović, piše srpski Kurir. Koliko je Nada, kako su je od milja zvali, bila omiljena u svojoj domovini, govori i podatak da su je građani Podgorice, tada Titograda, prozvali najljepšom Titograđankom ikada.

Još kao studenticu, davne 1985. godine, Nadeždu su u Mostaru izabrali da na izboru za Miss svijeta na Mauricijusu predstavlja Jugoslaviju, bila je zaštitno lice časopisa Praktična žena i Bazar, a glumila je i u filmu Želimira Žilnika 'Lijepe žene prolaze kroz grad'. Ipak, proslavila ju je uloga u Bajaginom spotu za pjesmu 'Tišina'.

Prema pričama onih koji su je dobro poznavali, uživo je bila još i ljepša. U braku s crnogorskim glazbenikom Zlatkom Babanom dobila je dvojicu sinova, Davida i Marka, a posljednje dvije godine obitelj je živjela u Njemačkoj, gdje je Nadežda i preminula.

Bajaga & Instruktori - Tišina (1988)
Film Želimira Žilnika 'Lijepe žene prolaze kroz grad'