igra s europskim zvijezdama

Tihana Lazović: 'PCR testovi postali su mi kao pranje zubi, dio moje rutine'

25.03.2021 u 10:06

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana zadarska glumica na svom Instagram profilu objavljivila je brojne fotografije sa snimanja u Italiji, a sada je napokon ispričala o čemu je riječ. U tom filmu Tihana Lazović je glumila s poznatim talijanskim glumicama kao što su Alba Rohrwacher i Dominique Sanda

'Redateljica Laura Bispuri gledala je 'Zvizdan' u kinu redatelja i glumca Nannija Morettija u Rimu. Svidjela sam joj se i, evo, nekoliko godina nakon toga pozvala me u svoj film', otkrila je Tihana Lazović za Večernji list. Film je priča o ljubavi, obitelji, odnosima, smrti i životu.

'Divan scenarij. Kad sam ga prvi put pročitala, imala sam osjećaj kao da čitam neku predivnu poeziju. Nisam ni bila svjesna s kojim veličinama radim dok nisam stala u kadar s njima. Još mi je nestvarno kako sam se našla na istom setu s jednom od meni najdražih glumica Albom Rohrwacher. Kad god sam imala priliku da se sakrijem iza kamere i gledam sto ta žena radi u kadru, svaki put iznova me očaravala. O Dominique i o Albi imam reći sve najljepše i još jednom potvrđuje se ona stara 'što veći umjetnik, to normalniji čovjek'. Skromne, tople, jednostavne, duhovite, moćne i beskrajno talentirane', ističe glumica koja je ponovno govorila talijanski. Dodaje kako je uvijek izazovno glumiti na jeziku koji nije tvoj materinji jezik, no da je zato bila ispunjenija i sretnija kada je savladala taj zadatak. Inače mama joj je profesorica talijanskog jezika.

'Radila sam puno, svaki dan čitala scenarij i svoje replike ponavljala sam dok sam se tuširala, dok sam hodala Rimom, prije spavanja i kad sam se budila. Talijani su jako strogi i disciplinirani na setu, to je jedini način da izgurate snimanje od šest tjedana u ovim kriznim vremenima. Svaki smo se dan svi testirali, maske smo nosili do pred sam ulazak u kadar, nismo se družili ni s kim osim s ekipom sa seta i snimanje je trajalo sedam do osam sati dnevno', ispričala je Zadranka koju ove godine očekuje i premijera filma 'Zora', drugog filma iz Trilogije sunca Dalibora Matanića.

Kaže da je ganja uloge nego da pušta da one ganjaju nju i da sanja dobre scenarije, redateljice i redatelje, dobru ekipu i važne teme, a gdje se snima, to joj je manje važno. Progovorila je i o koroni koju je proboljela.

'PCR testovi postali su mi kao pranje zubi, dio moje rutine. Slučaj je htio da za vrijeme pandemije dosta putujem poslovno, u nekoliko mjeseci bila sam u Helsinkiju, Tallinnu, Italiji i Srbiji. Svaka država ima svoja pravila i svoja testiranja, ali nemam ni jedno loše iskustvo. Živimo u teškim vremenima i jedino što možemo jest paziti na zdravlje, kako fizičko tako i mentalno, ne planirati puno, nego živjeti iz dana u dan i nadati se da će brzo doći cjepiva', naglašava Tihana koja posljednjih mjeseci sve češće boravi u Beogradu zbog svog dečka, glumca Branislava Trifunovića.