pjevačka legenda

Tedi Spalato dolazi u Lisinski 15. travnja

10.03.2023 u 22:56

Bionic
Reading

Specifičan glazbeni izričaj splitske glazbene legende koju obožavaju sve generacije spoj je različitih žanrova, ali ponajviše mediteranskog popa i jazza koji su se pokazali kao plodno tlo nježnih dalmatinskih hitova. Nadolazeći koncert ovog skromnog velikana hrvatske glazbe nosi ime po njegovom novom albumu koji je skupio najsočnije plodove zadnjih godina njegova rada i odmah po izlasku osvojio i publiku i kritiku

Uz veličanstvenu glazbenu pratnju i odlične goste predstavit će nove, kao i i stare uspješnice u njihovom punom sjaju, stoji u najavi.

'Ime mi je nevažno' Novim albumom 'Ime mi je nevažno' Tedi uzima prepoznatljivo i najvoljenije iz duge glazbene karijere, a u isto vrijeme nanovo otkriva prostore vlastite glazbene svježine. Produkt je zbir pjesama koje iskrenim stihovima, dalmatinskim šarmom i modernom produkcijom vješto osvaja sve one do kojih dođe. 'Ovaj je album oda zabavnoj glazbi, kao i izlog optimizma da ona kao takva još uvijek ima budućnost. On je odraz Spalatove evolucije duhovno i osobno kao glazbenika', napisala je Ivana Lulić za glazba.hr. Iako pjeva da mu je ime nevažno, svi oni kojima je Tedi srce dirnuo pjesmom znaju da nije tako, a to će dokazati i ovaj koncert.

Stari i novi hitovi uz vrhunsku glazbenu pratnju 'Ime mi je nevažno', 'Slomljena krila', 'Ne zamiri vilo' i 'More'“ samo su neke od 10 novih pjesama koje će Tedi izvesti u Lisinskom. Mnoge će publika po prvi put čuti uživo. Nepretenciozno i iskreno, kako to samo on može, publici će prenijeti i svoje stare uspješnice koje publika prepozna čim krenu njihovi prvi taktovi. Osim moderne produkcije, poseban sjaj svakoj pjesmi dat će i veličanstvena glazbena pratnja koju čini Orkestar Gorana Rukavine.  Atmosfera i repertoar nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a sve će upotpuniti i fantastični gosti. Na radost publike, s Tedijem će zapjevati grupa Pavel, Ante Gelo i klapa Berulia.