SLAVLJE NA PROKURATIVAMA

TBF i Cambi odnijeli pobjedu na Splitskom festivalu: 'Dugo smo se pripremali za ovaj nastup'

11.07.2021 u 08:41

Bionic
Reading

Posljednja večer 61. Splitskog festivala na Prokurativama završila je tradicionalnim proglašenjem pobjednika nakon nastupa brojnih izvođača s domaće glazbene scene. Kao i dan prije, posljednju večer ove glazbene manifestacije vodili su Duško Ćurlić i Doris Pinčić, a veliko finale prenosilo se uživo na HRT- u

Grand prix 61. Splitskog festivala otišao je u ruke grupi Cambi, TBF i ST Koke zahvaljujući zajedničkoj skladbi naslova 'Bambina mia'.

Za Slobodnu Dalmaciju, članovi Cambija izjavili su kako se nisu nadali prvoj nagradi publike, ali ni novinara, dok je Mladen Badovinac u ime TBF-a izjavio kako se nada će Cambiju pobjeda na Splitskom festivalu donijeti uzlet u karijeri.

  • +5
Nagrade finalne večeri Splitskog festivala Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
CAMBI. & TBF ft. ST KOKE - Bambina mia (Official video) Izvor: Društvene mreže / Autor: C A M B I.

Srebrnog galeba na ovogodišnjem izdanju festivala dobio je Dražen Zečić, dok je Brončani galeb otišao u ruke Tomislava Bralića i klape Intrade.

Stručni ocjenjivački žiri je također rekao svoje, Zlatni val dodijeljen je Neni Belanu i pjesmi 'Zvijezde', Srebrni Loreni Bućan, a Brončani je uručen Tediju Spalatu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: DallasRecordsTV

Neno Belan za Slobodnu je nakon uručenja nagrade izjavio kako se nada da će na koncerte uskoro moći dolaziti i necijepljeni građani te kako je on potpisnik inicijative koja se za to zalaže.

'Ljude ne treba dijeliti na one koji su cijepljeni i nisu, svatko od nas ima pravo raditi sa svojim životom što želi', zaključio je Belan.