SUTLIĆ GA BRANI

Tariku Filipoviću zbog izjave u 'Milijunašu' prijeti otkaz

26.09.2009 u 11:38

Bionic
Reading

Popularni voditelj trenutačno je na ledu i prijeti mu otkaz zbog toga što je u 'Milijunašu' rekao da bi 'bolnica u Klaićevoj trebala biti cijela u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći'

Tarik Filipović, kako sada stvari stoje, najvjerojatnije više neće voditi kviz 'Tko želi biti milijunaš'. Voditelju je u petak suradnju otkazao direktor programa HTV-a Domagoj Burić, a povod naglom otkazu bili su Tarikovi komentari u 'Milijunašu' prikazanom 24. rujna, kada je rekao da bi bolnica u Klaićevoj trebala cijela biti u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći, 'no ne znam gdje je završio taj novac', piše Jutarnji list.

Ta je izjava očito bila kap koja je prelila čašu jer je zbog njegovih neukusnih šala na račun natjecatelja HTV-ova Služba za gledatelje zaprimila veli broj pritužbi. Zbog svega toga Burić je odlučio otkazati daljnju suradnju s Tarikom, ali i kazniti nadređene jer su, budući da emisija ne ide uživo, mogli na vrijeme reagirati i isjeći neprimjerenu Tarikovu izjavu.

Između ostalih smijenjen je i urednik kontakt programa Mario Sedmak i na njegovo mjesto postavljen Tomislav Štengl, a kažnjena je i urednica emisije Maja Jurković koja će primiti 30 posto manju plaću. Urednica zabavnog programa koja nije u direktnoj vezi s milijunašem također je kažnjena, ali s 10 posto odbitka od plaće.

Pretpostavlja se da je Tarikov honorar donedavno iznosio preko 50.000 kuna, ali je i njemu snižen na 35.000 kada su se kresale plaće i honorari na javnoj televiziji.

Burićevoj odluci da smijeni Tarika navodno se oštro suprotstavio ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić, a hoće li se Tarik uspjeti izvući i nastaviti voditi 'Milijunaša', vidjet će se uskoro. Zbog novonastale situacije mogla bi biti sazvana i izvanredna sjednica Vijeća HRT-a.