kraljevski život

Tajni dom omiljene kraljičine snahe: Princ Edward i grofica Sophie uz vilu od 120 soba imaju još jednu nekretninu

28.01.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Brat kralja Charlesa i njegova supruga žive u Surreyu u velebnoj vili. Bagshot Park impresivno je izdanje čija je vrijednost procijenjena na 30 milijuna funti. No, na istom posjedu par ima još jednu nekretninu

Princ Edward i njegova supruga grofica od Wessexa žive u 30 milijuna funti vrijednoj vili, smještenoj na kraljevskom imanju Bagshot Park u Surreyu. Rezidencija sa 120 soba s upečatljivom uređenim eksterijerom, beskrajni prostranim posjedom i interijerom doslovce oduzima dah. No, to nije sve – brat kralja Charlesa i njegova supruga na istom mjestu imaju još jednu nekretninu.

Na službenim stranica područja Surrey Heath objašnjava se da 'postoji nekoliko kuća oko granice posjeda, navodeći njih i njihove funkcije.

Jedna od kuća je Sunningdale, a vjeruje se da je princ Edward, uz svoju veliku kuću, zakupio i tu nekretninu. Opisujući izgled kuća, spomenuta internetska stranica navodi 'Sunningdale Lodge je dvokatna, izgrađena od crvene opeke s kamenim detaljima oko prozora i zabatnih zidova.

Kako navodi magazin Hello, nije sigurno da rezidenciju Sunningdale obitelj koristi kao mjesto stanovanja, iako svakako postoji prilika za to. Unatoč tome što u glavnoj kući ima više od 100 soba, gostima uvijek dobro dođe zasebna zgrada. Na primjer, Princ Harry i Meghan Markle imaju pansion na svom američkom imanju, idealan za posjete Meghanine majke Dorije Ragland.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Je li princ Edward vlasnik Bagshot Parka?

Princ Edward nije vlasnik Bagshot Parka, a kraljevski posjed iznajmljuju od Crown Estatea. Prema pisanju Telegrapha, par je najam kraljevske rezidencije produžio na još 150 godina. Najmnina iznosi 5 milijuna funti, no to je podosta manje od 30 milijuna koliko je očekivano da bi nekretnina postigla kada bi je se stavilo u prodaju.

Imanje se prostire na 51 hektaru zemlje, a Edward i Sophie, za koju se vjeruje da je bila omiljena snaha pokojne kraljice Elizabete, žive u toj rezidenciji više od 20 godina, a uselili nakon svog kraljevskog vjenčanja 1999. godine. Imanje se nalazi udaljeno samo 18 milja od dvorca Windsor, a kada je pokojna kraljica boravila tamo, par je često odlazio na čaj sa svojom djecom, Lady Louise i Jamesom, vikontom Severnom. Bagshot Park ima nevjerojatnih 120 soba, a zgrada je srušena i ponovno izgrađena 1879. godine.

  • +5
Princ Edward i Sophie, grofica od Wessexa Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia