DIRLJIVE PORUKE

Svijet se oprašta od pjevačke dive: Kolege i obožavatelji tuguju zbog odlaska Arethe Franklin

16.08.2018 u 18:10

Bionic
Reading

Strane i domaće zvijezde tuguju zbog odlaska veličanstvene pjevačke dive koja je preminula danas u 77. godini života. Na društvenim mrežama ostavljaju poruke u spomen Arethe Franklin koja je zadužila svjetsku glazbenu scenu svojim bezvremenskim skladbama i moćnim vokalom

Brojni poznati sa svjetske i domaće scene objavljuju emotivne poruke, fotografije i video snimke na svojim profiluma na društvenim mrežama koje najbolje opisuju koliko su cijenili i voljeli američku soul pjevačicu. Među njima su Paul McCartney, Fergie, Annie Lennox, Goldie Hawn, Jamie Lee Curtis, Catherine Zeta-Jones i mnogi drugi.

Adele je shrvana zbog odlaska jedne od najvećih pjevačica svih vremena. 'Ne sjećam se jednog dana svog života bez glasa i glazbe Arethe Franklin koji su ispunili moje srce s toliko radosti i tuge. Hvala vam na svemu', napisala je engleska kantautorica.

I glumica Melanie Griffith se oprostila od kraljice soula na svom Instagram profilu.

Lenny Kravitz objavio je fotografiju na kojoj pozira s glazbenom divom. Pored nje je napisao: 'Kraljica soula napustila je ovu zemlju da sjedne na svoje prijestolje na nebu. Kako smo blagoslovljeni da smo mogli čuti najbolje što je Bog podario njezinom vokalu'.

'Sjedim u molitvi za prekrasnu zlatnu dušu Arethe Franklin', poručila je Diana Ross na koju je Aretha Franklin ostavila veliki pjevački utjecaj.

Elthon John se u poduljem postu na fruštvenim mrežama oprostio od pjevačke legende. Među ostalim je poručio da odlazak Arethe Franklin udarac svima koji vole pravu glazbu: glazbu iz srca, duše i Crkve.

Od kraljice soula se oprostila i najtiražnija američka pjevačica svih vremena, Shania Twain.

View this post on Instagram

Aretha, forever the Goddess of Soul ❤️💔

A post shared by Shania Twain (@shaniatwain) on

'Danas smo izgubili jednu od najvećih. Uvijek ćemo je pamtiti i diviti jojse. Aretha Franklin, počivaj u miru. Volimo te', poručio je na svom Twitter profilu Ricky Martin.

Američka političarka Hillary Clinton napisal je da Aretha Franklin zaslužuje 'ne samo poštovanje nego i našu trajnu zahvalnost za otvaranje očiju, ušiju i srca'.

John Legend je poručio da je to Aretha bila 'najveća pjevačica koju je ikad poznavao'.

'Teško je zamisliti svijet bez nje. Ne samo da je ona bila izuzetno briljantna pjevačica, već je njezina predanost građanskim pravima učinila neizbrisiv utjecaj na svijet', poručila je Barbra Streisand koja je na Twitteru objavila fotografiju s Arethon Franklin snimljenu 2012. godine.

Glumac Hugh Jackman se prisjetio kako je 2005. godine zapjevao s pjevačkom divom: 'Bilo je to izvan tijeleno iskustvo za mene. Jedna od najvećih pjevačica svih vremena'.

  • +26
Aretha Franklin Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Od Arethe Franklin se opraštaju i domaći glazbenici poput Meri Cetinić. 'Otišla je i Aretha Franklin, jedna od najvećih svih vremena. Divila sam se njenom jedinstvenom vokalu i muzikalnosti', poručila je naša pjevačica.

I Franka Batelić oprostila se od kako je napisala, 'svoje prve i najveće inspiracije'.