'BOG IMA PLAN'

Svi pričaju o tetovažama Marka Livaje, a posebnu pažnju privukla je ona sa znakovitom porukom

29.11.2022 u 10:54

Bionic
Reading

Nogometaš Hajduka i zvijezda posljednje utakmice Hrvatske protiv Kanade na Svjetskom nogometnom prvenstvu, Marko Livaja glavna je tema domaćih, ali i svjetskih medija i to ne samo zbog odlične igre, već i zbog mnogobrojnih tetovaža koje krase njegovo tijelo

Više od 100 tetovaža na svom tijelu ima nogometaš Hajduka i Hrvatske nogometne reprezentacije Marko Livaja, po čemu je vjerojatno i naš najistetoviraniji reprezentativac. Svoje tijelo ukrasio je s brojnim trajnim ukrasima, zbog čega je jasno kao dan - Livaja tetovaže obožava, a svaka od njih za njega ima i posebno značenje.

Na donjem dijelu trbuha tako ima tetovažu kćeri Elizabet, a osim nje tu je i žensko lice, lavlje i mrtvačke glave, ime Franko, crtež usana, ime brata Mirka, Dioklecijanovu palaču i Sv. Duju, tri lava, dok mu šake ukrašavaju - love (na lijevoj šaci) i hate (na desnoj).

Pojedini dijelovi tijela još uvijek su prazni, no to bi se moglo nadoknaditi nakon ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. Kako je i sam otkrio još prošle godine, na tijelu mu je 110 tetovaža, no posljednje tri ili četiri godine nije ukrašavao tijelo jer jednostavno nije imao volje.

  • +2
Marko Livaja Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

A, kada je riječ o volji, imao ju je dok je tetovirao desnu nogu, na kojoj se nalazi dugačak tekst na hrvatskom jeziku, a koju je fotograf Cropixa usnimio u Katru, nakon utakmice s Kanadom. Na njoj stoji:

'Bog ima plan za tebe i u to ne sumnjaj, i ono što ti je On naumio neće ti izmaknuti iz ruke. Ako nešto izmakne, znači da nije za tebe. Bar ne u ovom trenutku. Što ti je činiti? Vjeruj! I vidjeti ćeš, sve se okrene nezamislivo bolje nego si ti želio i planirao. I ne zaboravi - zahvali na svemu, jer sve je za tvoje dobro. I udarci - oni odgajaju! Suze - one pročišćuju! Padovi - da ih nije kako bi prepoznao let.'