BABLJE LJETO PRED EKRANIMA

Svi noviteti: Serije i filmovi koji nam u rujnu stižu na streaming servise

01.09.2023 u 19:42

Bionic
Reading

U mnoštvu noviteta koji na streaming servise stižu u rujnu svakako treba izdvojiti Poker Face s uvijek genijalnom Natashom Lyonne u glavnoj ulozi, Netflixovu adaptaciju još jednog djela Roalda Dahla pod redateljskom palicom Wesa Andersona, ali i blockbustere (Kokainski medvjed, Mala sirena, Dungeons & Dragons: Čast lopova) koji nakon što su poharali kinodvorane proteklih mjeseci sad konačno stižu i na male ekrane

The Wheel of Time, 2. sezona, Prime Video, 1. rujna

Serija je temeljena na književnom serijalu Roberta Jordana 'The Wheel of Time', a u njoj skromni dječak s farme Rand al'Thor (Josha Stradowski, Gran Turismo) saznaje da je Ponovno Rođeni Zmaj (The Dragon Reborn ) - opasna figura iz povijesti kojoj je suđeno spasiti svijet... ili ga uništiti. Želeći ga zaštititi od Mračnog (Dark One), vojska moćnih čarobnica mora se obračunati s njegovom rastućom moći i sve većim ludilom. Kotač vremena se okreće i približava se Posljednja bitka. Iako je Rand mislio da je uništio Mračnog, zlo ipak nije nestalo. U drugoj sezoni nove i stare prijetnje traže mlade prijatelje iz Dviju rijeka, sada raštrkane diljem svijeta. Žena koja ih je pronašla i vodila sada im ne može pomoći pa moraju pronaći druge izvore snage. U seriji glume Rosamund Pike, Daniel Henney, Zoë Robins, Madeleine Madden…

The Wheel of Time, 2. sezona Izvor: Profimedia / Autor: Prime Video

Maxine, HBO Max, 3. rujna

'Maxine' je drama o stvarnom zločinu koja ispituje istragu školske pomoćnice Maxine Carr i njezina zaručnika Iana Huntleyja, koji je poslije zatvoren zbog dvostrukog ubojstva učenica Holly Wells i Jessice Chapman, slučaja koji je šokirao naciju.

Mala sirena (The Little Mermaid), Disney+, 6. rujna

'Mala sirena' bajkovita je priča uz koju su odrastale brojne generacije. Film o najpopularnijoj sireni na svijetu remake je animiranog glazbenog klasika, a priča o Ariel, lijepoj mladoj sireni željnoj avanture, napokon stiže i na streaming servis. Najmlađa od kćeri kralja Tritona, ali i najprkosnija, Ariel žudi saznati više o svijetu na kopnu, a dok je posjećivala površinu, zaljubila se u princa Erica. Iako je sirenama zabranjeno komunicirati s ljudima, ona mora slijediti svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom morskom vješticom Ursulom, što joj daje priliku da iskusi život na kopnu, ali u konačnici dovodi svoj život – i očevu krunu – u opasnost.

The Little Mermaid Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney+

Škripa metala (Twisted Metal), HBO Max, 6. rujna

Visokooktanska akcijska komedija o lajavom autsajderu koji je dobio priliku za bolji život, ali samo ako može uspješno dostaviti tajanstveni paket preko postapokaliptične pustoši.

Twisted Metal Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Justified: City Primeval, Disney+, 6. rujna

Nakon što je napustio Kentucky prije 15 godina, Raylan Givens sada živi u Miamiju, kosa mu je sijeda, šešir prljaviji, a cesta ispred njega odjednom je puno kraća od one koju je ostavio iza sebe. Slučajan susret na pustoj autocesti u Floridi šalje ga u Detroit. Ondje mu se susreću putevi s Clementom Mansellom, zvanim The Oklahoma Wildman, nasilnim, sociopatskim očajnikom koji je već jednom iskliznuo kroz prste najboljih u Detroitu i namjerava to ponovno učiniti...

Justified: City Primeval Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo

Dear Child, Netflix, 7. rujna

Lena živi u potpunoj izolaciji u dobro osiguranom domu s dvoje djece, Hannah i Jonathanom, koji jedu obroke, odlaze na toalet i spavaju u točno propisano vrijeme. Međutim, čim on uđe u prostoriju, stanu u red da pokažu ruke i rade sve što im kaže - sve dok Lene ne pobjegne. Nakon gotovo smrtonosne prometne nesreće hospitalizirana je u pratnji Hannah. Ova šestodijelna serija, snimljena prema istoimenom romanu Romy Hausman, počinje tamo gdje tradicionalni trileri završavaju - iskupljenjem. No pravi razmjeri ove noćne more otkrivaju se dolaskom Leninih roditelja u bolnicu u noći nakon prometne nesreće, a oni gotovo 13 godina očajnički traže svoju nestalu kćer…

Dear Child Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Virgin River, 5. sezona, Netflix, 7. rujna

Peta sezona serije donosi neke nove veze, šokantan prekid, teško suđenje, srceparajući oproštaj i šumski požar koji prijeti gradu. Majčinstvo tjera Mel da donese veliku odluku o svojoj budućnosti u klinici, a njezina trudnoća neočekivano izaziva emocionalnu vezu s prošlošću. Jack se suočava s vlastitim demonima i, naravno, Charmaine. Prvi dio pete sezone, ukupno 10 epizoda, stiže u rujnu, dok će dvije preostale (blagdanske) biti prikazane krajem studenog.

Virgin River, 5. sezona, prvi dio Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Top Boy, 3. sezona, Netflix, 7. rujna

Zadnja sezona serije koja je ponekad triler, a ponekad ljudska drama o životima na rubu Hackneyja, uvjerljivo oživljava živote gomile Londonaca koji rade u ili kruže oko nemilosrdnog kriminalnog podzemlja. Smještena na izmišljenom imanju Summerhouse u istočnom Londonu, prati uspon i uspon dvojice narkokraljeva, Dushanea (Ashley Walters) i Sullyja (Kane Robinson), te dovodi njihovo dugo tinjajuće rivalstvo do vrhunca. Mogu li koegzistirati prema pravilima po kojima su živjeli cijeli život u svijetu koji se mijenja? Ili može postojati samo jedan Top Boy?

Top Boy Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Burning Body, Netflix, 8. rujna

U svibnju 2017. spaljeni ostaci policajca Pedra (José Manuel Poga) pronađeni su u izgorjelom automobilu u rezervoaru Foix u Barceloni. Otkriće brzo pobudi zanimanje javnosti, pogotovo kada istraga počne otkrivati ​​mrežu toksičnih veza, prijevara, nasilja i seksualnih skandala u koje su upleteni Pedro i dvoje kolega policajaca: njegova partnerica Rosa (Úrsula Corberó) i njezin bivši dečko Albert (Quim Gutiérrez).

Burning Body Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Poker Face, SkyShowtime, 15. rujna

Od kreativnog uma Riana Johnsona stiže 'Poker Face', desetodijelna serija koja svakog tjedna donosi novu zagonetku, a prati lik Charlie (Natasha Lyonne), koja ima izvanrednu sposobnost prepoznavanja kada netko laže. Charlie kreće na put u svojoj Plymouth Barracudi i gdje god da se zaustavi nailazi na novu postavu likova i neobične zločine koje jednostavno mora riješiti. Serija je dobila odlične kritike i brzo na stranici Rotten Tomatoes zaradila 98 posto pozitivnih ocjena kritičara. U glavnoj je ulozi Natasha Lyonne, ujedno izvršna producentica za tvrtku Animal Pictures. Također je napisala i režirala jednu epizodu. U seriji 'Poker Face' glumi niz gostujućih zvijezda, uključujući sljedeća imena: Adrien Brody, Angel Desai, Benjamin Bratt, Brandon Michael Hall, Chloë Sevigny, Ellen Barkin, Hong Chau, Jameela Jamil, Joseph Gordon-Levitt, Judith Light, Luis Guzmán, Nick Nolte, Rhea Perlman...

Poker Face Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Love at First Sight, Netflix, 15. rujna

Nakon što je propustila let iz New Yorka za London, Hadley (Haley Lu Richardson) upoznaje Olivera (Ben Hardy) u slučajnom susretu u zračnoj luci. Duga noć u zajedničkom zrakoplovu prođe u tren oka, ali nakon slijetanja na Heathrow par se razdvaja i pronalaženje jedno drugog u kaosu zračne luke čini se nemogućim. Hoće li se sudbina umiješati i pretvoriti suputnike u srodne duše? Šarmantna romantična komedija djelo je producenata franšize 'To All The Boys', temeljene na vrlo popularnom romanu Jennifer E. Smith.

Love at First Sight Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Wilderness, Prime Video, 15. rujna

Na temelju istoimenog romana B.E. Jones, 'Wilderness' prikazuje britanski par Liv (Coleman) i Willa (Jackson-Cohen) koji, čini se, imaju sve: brak čvrst kao kamen i glamurozan novi život u New Yorku tisućama milja od njihovog rodnog grada u provinciji, a još su i dovoljno mladi da osjećaju da je cijeli život pred njima. Sve dok Liv ne sazna za Willovu aferu. Slomljeno srce brzo slijedi još jedna emocija - bijes. Osveta je njezina jedina opcija, a kada Will predloži putovanje oko američkih epskih nacionalnih parkova kako bi njihovoj vezi dao novi početak, Liv zna kako to postići... 'Wilderness' je uvrnuta ljubavna priča, u kojoj se odmor iz snova i navodno happily-ever-after brzo pretvara u noćnu moru.

Wilderness Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Knock at the Cabin, SkyShowtime, 17. rujna

U ovom novom trileru vizionarskog filmaša M. Nighta Shyamalana, četiri naoružana stranca zarobe obitelj na odmoru u udaljenoj kolibi i prisile ih da donesu nemoguć izbor kako bi spriječili apokalipsu. U filmu 'Knock at the Cabin' glume Dave Bautista (Dune), Jonathan Groff (Mindhunter), koji je bio nominiran za nagradu Emmy, Ben Aldridge (Fleabag), Nikki Amuka-Bird (Old), mlada glumica Kristen Cui, Abby Quinn (Little Women) i Rupert Grint (franšiza Harry Potter).

Knock at the Cabin Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sex Education, 4. sezona, Netflix, 21. rujna

Nakon zatvaranja srednje škole Moordale, Otis i Eric suočavaju se s prvim danom na Cavendish Sixth Form Collegeu. Otis je nervozan zbog otvaranja svoje nove klinike dok se Eric moli za to da više ne budu gubitnici. Cavendish je i kulturni šok za sve studente Moordalea, jer mislili su da su napredni, ali ovaj novi koledž sasvim je druga razina. Postoji dnevna joga u zajedničkom vrtu, kao i snažna vibra održivosti i grupa djece koja su popularna jer su... ljubazna?! Viv je potpuno izbezumljena nenatjecateljskim pristupom koledža, Aimee pokušava nešto novo polažući umjetnost, a Adam se bori s pitanjem je li redovno obrazovanje za njega. U SAD-u Maeve živi svoj san na prestižnom Sveučilištu Wallace, gdje joj predaje kultni autor Thomas Molloy. Otis žudi za njom dok se navikava na to da nije jedino dijete kod kuće ili jedini terapeut u kampusu...

Sex Education, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Continental: From the World of John Wick, Prime Video, 22. rujna

Trodijelna serija istražit će podrijetlo kultnog hotela za ubojice iz svemira Johna Wicka kroz oči i radnje mladog Winstona Scotta, odvučenog u pakao New Yorka 1970-ih kako bi se suočio s prošlosti za koju je mislio da ju je ostavio iza sebe. Winston zacrtava smrtonosni put kroz misteriozno podzemlje hotela u mučnom pokušaju da ga osvoji i na kraju zauzme svoje prijestolje, a u glavnim ulogama gledat ćemo Mela Gibsona, Colina Woodella, Jessicu Allain…

The Continental: From the World of John Wick Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kokainski medvjed (Cocaine Bear), SkyShowtime, 24. rujna

Redateljica Elizabeth Banks udružila se s dobitnicima Oscara Philom Lordom i Chrisom Millerom (Spider-Man: Into The Spider-Verse) kako bi snimila ovu uzbudljivu priču nadahnutu stvarnim događajima o zrakoplovnoj nesreći krijumčara droge iz 1985., nestalom kokainu i crnom medvjedu koji ga je pojeo. Grabežljivac od 230 kilograma progutao je u šumi u Georgiji zapanjujuću količinu kokaina i krenuo u divljački kokainski pohod po još droge… i krvi.

Cocaine Bear | Official Trailer [HD] Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Čovjek zvan Otto (A Man Called Otto), HBO Max, 24. rujna

Tom Hanks glumi u dirljivoj drami o životu i gubitku temeljenoj na bestseleru Fredricka Backmana o čovjeku koji je izgubio svrhu nakon smrti svoje žene, ali pronalazi novi smisao pojavom novih susjeda.

A Man Called Otto Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Wonderful Story of Henry Sugar, Netflix, 27. rujna

Nakon premijere na Venecijanskom filmskom festivalu, adaptacija Roalda Dahla stiže na Netflix krajem rujna. U najkraćem filmu redatelja Wesa Andersona (traje svega 39 minuta) glumi zvjezdana postava: Benedict Cumberbatch kao glavni lik i Ralph Fiennes kao Roald Dahl, a impresivnu glumačku ekipu zaokružuju Dev Patel, sir Ben Kingsley i Richard Ayoade.

U nedavnom intervjuu za IndieWire, Anderson je rekao da je dugo želio adaptirati 'The Wonderful Story of Henry Sugar': 'Dakle ovo me čekalo. Znao sam da je pisanja ono što mi se sviđa u priči, Dahlove riječi. Nisam mogao pronaći odgovor, a onda sam ga odjednom pronašao. To nije dugometražni film. To otprilike traje 37 minuta, tako nešto. Ali kad sam bio spreman to učiniti, obitelj Dahl više nije imala nikakva prava. Prodali su cijeli posao Netflixu.'

The Wanderful Story Of Henry Sugar Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Dungeons & Dragons: Čast lopova (Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves), SkyShowtime, 29. rujna

Šarmantni lopov i skupina neobičnih pustolova odlučuju se na nevjerojatnu pljačku kako bi vratili izgubljenu relikviju, ali stvari opasno krenu po zlu kada naiđu na pogrešne ljude. 'Dungeons & Dragons: Čast lopova' na veliki ekran donosi bogat svijet i razigran duh legendarne igre uloga u urnebesnoj pustolovini prepunoj akcije.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves Izvor: Društvene mreže / Autor: Paramount Pictures

Gen V, Prime Video, 29. rujna

Smještena u đavolski svijet 'The Boysa', Gen V proširuje svemir na Sveučilište Godolkin, prestižni koledž samo za superjunake, gdje se studenti obučavaju da budu sljedeća generacija heroja. Osim tipičnog fakultetskog kaosa u traženju sebe i zabave, ova se djeca suočavaju s eksplozivnim situacijama... doslovno. Dok se učenici bore za popularnost i dobre ocjene, jasno je da su ulozi mnogo veći kada su u pitanju supermoći. Kad skupina mladih navijača otkrije da se u školi događa nešto veće i zlokobnije, stavljeni su na kušnju: hoće li biti heroji ili negativci?

Gen V Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video