U GAVELLI

Svečana izvedba 'Stilskih vježbi' u povodu 49. rođendana

05.01.2017 u 17:26

Bionic
Reading

U nedjelju, 29. siječnja 2017. u 19.30 sati, u kazalištu Gavella kao dio posebnog programa obilježavanja 12 godina Planet Arta održat će se svečana izvedba 'Stilskih vježbi' u povodu 49 godina izvođenja

'Stilske vježbe' fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom zbog čega su uvrštene i u Guinnessovu knjigu kulturnih rekorda.
Roman 'Stilske vježbe' Raymonda Qieneaua svojevremeno je poslužio kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za predstavu koju su Pero Kvrgić i Lela Margitić svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest.

U 'Stilskima' se radi o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su 'Stilske vježbe' upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!

'Stilske vježbe' jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem. Predstava je to za sve generacije, predstava koja stvara kazališnu publiku. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava te ona već 49 godina puni kazališne dvorane. U 'Stilskim vježbama' uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status te se za nju uvijek traži karta više.


Lela Margitić i Pero Kvrgić u sceni iz legendarne predstave 'Stilske vježbe'


107415,397034,376343,184622