DUGA ODGODA

Svečana dodjela Oscara bit će snimana uživo s različitih lokacija

10.02.2021 u 23:43

Bionic
Reading

Dodjela Oscara uglavnom se održava u veljači, no kako je pandemija poremetila sva događanja u zadnjih godinu dana, bit će održana tek 25. travnja

Svečana dodjela Oscara, ove godine odgođena do 25. travnja zbog pandemije koronavirusa koja je snažno pogodila i čitavu filmsku industriju, emitirat će se uživo s više lokacija, među kojima i iz Hollywooda, objavila je Akademija u srijedu.

Unatoč epidemiji i restrikcijama u području Los Angelesa, Akademija je ‘odlučna i želi predstaviti dosad neviđenu svečanu dodjelu Oscara, istodobno pazeći na zdravlje i sigurnost svih sudionika’, rekla je glasnogovornica Akademije.

‘Za stvaranje spektakla uživo koji naša publika želi vidjeti u vremenu dok se mora prilagoditi ograničenjima pandemije, svečanost će se uživo prenositi s više lokacija, među kojima i iz kultnog Dolby Theatrea koji tradicionalno ugošćuje Oscare u središtu Hollywooda’, dodala je u izjavi, prenosi agencija France presse.

Za sada Akademija nije otkrila više pojedinosti o svečanosti i lokacijama svog 93. izdanja, vrhunca sezone filmskih nagrada.

Istom formulom poslužit će se ove godine i organizatori Zlatnog globusa za dodjelu nagrada 28. veljače.

Iako gledanost svake godine pomalo pada, s najnižih povijesnih 23,6 milijuna televizijskih gledatelja prošle godine u Sjedinjenim Državama, svečanost dodjele Oscara tradicionalno ostaje jedan od najpraćenijih događaja u zemlji.

Ove godine show je povjeren Stevenu Soderberghu, redatelju vizionarskog filma ‘Zaraza’.