DANCI NA MUKAMA

Sve su glasnija šuškanja da još jedan kraljevski par seli u Ameriku

22.02.2023 u 08:50

Bionic
Reading

Posljednji mjeseci nisu bili nimalo laki za obitelj mlađeg sina danske kraljice Margrethe, koja s 1. siječnja 2023. oduzela njegovoj djeci titule prinčeva i princeze. Sve to uvelo je veliki razdor u obitelj, a zbog svega počeli su sve više razmišljati o preseljenju 'preko bare'

Već duže vrijeme mlađi sin danske kraljice Margrethe u lošim je odnosima sa starijim bratom, budućim danskim kraljem, princom Frederikom i njegovom suprugom, princezom Marie. Odnosi su bili napeti do te mjere da je princ Joachim sa suprugom Marie i četvero djece prije nekoliko godina preselio u Francusku, službeno kako bi obavljao dužnost danskog atašea u toj zemlji, a neslužbeno 'zbog moira u kući', a onda su sa 1. siječnjom samo njegova djeca, po odluci bake, ostala bez titule.

Krajem godine kraljica Margrethe donijela je odluku od smanjenju monarhije, zbog čega su djeca princa Joachima i princeze Marie, kao i njegovo dvoje djece iz prvog braka s Alexandrom, groficom od Frederiksborga, ostali bez titula prinčeva i princeze.

Zbog svega toga, prema pisanju danskih medija, Joachim i njegova supruga u posljednje vrijeme naveliko razmišljaju o preseljenju u Ameriku, osobito nakon što je princ dobio ponudu za posao u Washingtonu.

  • +5
Danski princ Joachim i princeza Marie Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

No, o svemu još ne žele javno pričati, stoga je princeza Marie na upit Paris Matcha o preseljenju rekla: 'Ništa nije potvrđeno, ništa nije najavljeno, stoga o glasinama ne želimo pričati.'

Uz to je rekla kako nije sigurna koliko će još dugo njezina obitelj živjeti u Parizu, gdje su preselili 2019. godine. Tada su prestali biti radni članovi kraljevske obitelji, a princ je, prije negoli je preuzeo posao atašea obrane, završio vojnu školu.

Supružnici zajedno imaju dvoje djece, groficu Athenu (10) i grofa Henrika (13), a Joachim iz prvog braka ima i grofa Nikolaija (23) i grofa Felixa (20).