ODLAZE U WINDSOR?

Sve su glasnija šuškanja da bi se Kate i William već ovog ljeta mogli iseliti iz svog doma i zamijeniti ga novim

18.03.2022 u 06:23

Bionic
Reading

Iz više izvora bliskih kraljevskoj obitelji doznaje se da bi Kate Middleton i princ William uskoro mogli početi pakirati se, a svoju adresu zamijenit će onom u Windsoru

Prema pisanju The Timesa, vojvotkinja od Cambridgea viđena je u nekoliko osnovnih škola u blizini Windsora, zbog čega su krenula šuškanja da bi se uskoro ona i princ William mogli preseliti s djecom, a navodno je i sam datum selidbe blizu - već ovog ljeta.

Pitate se zašto selidba i što to ne odgovara Kate i Williamu u njihovom domu u Kensingtonskoj palači ili u seoskoj rezidenciji Anmer Hall u Norfolku? Prvi razlog je kraljica Elizabeta II. Naime sve donedavno ona je radila tijekom tjedna iz Buckinghamske palače, a vikendima iz dvorca Windsor. No u ožujku 2020. zbog pandemije koronavirusa u potpunosti se preselila u dvorac Windsor, što poslovno, što privatno.

Ostanak u gradu značio bi da William i Kate mogu biti bliže kraljici, a bila bi to i idealna prilika da prošire svoje uloge kao stariji članovi kraljevske obitelji.

Tu je naravno i pitanje lifestylea. Par je oduvijek uživao u trenucima koje provode na selu, a čak su i prije konačnog preseljenja u London nekoliko godina živjeli u Anmer Hallu. Selidba u Windsor omogućila bi i njihovoj djeci da odrastaju u manje urbanom središtu, a opet bi bili dovoljno blizu centru. Uz to, imali bi više prilike za druženje s rođacima. Naime u blizini, točnije u Frogmore Cottageu, žive princeza Eugenie i Jack Brooksbank dok su princ Edward i grofica od Wessexa smješteni u Bagshot Parku. Uz sve to, ne bi bili puno udaljeni ni od roditelja Kate Middleton.

  • +4
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Mark Thomas / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veliku ulogu u svemu tome trebalo bi odigrati i školovanje. Naime princ William bio je učenik prestižne škole Eton u Windsoru dok je Kate Middleton pohađala internat Marlborough, sat vremena udaljen od doma.

Ipak, to ne znači da bi tim potezom zauvijek prestali odlaziti u samo središte Londona. Dapače, očekuje se da će vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea i dalje koristiti svoj dom u Kensingtonskoj palači kada kraljevske dužnosti to od njih budu zahtijevale. No budućnost njihovog omiljenog Anmer Halla ostaje upitna.

'Dovedeno je u pitanje koliko ima koristi od njihovog seoskog imanja u sjevernom Norfolku, daleko od kraljevskog sjedišta, ali i obitelji vojvotkinje od Cambridgea, uz koju je iznimno vezana', otkrio je izvor za The Times.

bez greške

Kate Middleton još jednom je dokazala da je kraljica elegancije i profinjenosti, a njezin stajling skrivao je i posebnu poruku

Pogledaj galeriju

Poznato je i gdje bi točno u Windsoru navodno trebali živjeti. Riječ je, prema The Telegraphu, o tvrđavi Belvedere, bogate kraljevske povijesti. U njoj je sredinom i krajem 1800-ih kraljica Viktorija održavala čajanke, a desetljećima kasnije renovirana je na zahtjev kralja Edwarda VIII, pa su izgrađeni bazen i tenisko igralište i modernizirana je unutrašnjost.

U Belvedereu je kralj Edward VIII održavao svoju aferu s Wallis Simpson, ali i potpisao 1936. papire za abdikaciju. Iako je on želio nastaviti život ondje, njegov brat, koji je preuzeo kraljevski tron, odlučio je uzeti imanje te je od tada u najmu. Ovo bi trebao biti prvi put u više od 85 godina da članovi kraljevske obitelji obitavaju u njegovim povijesnim dvoranama.