KREĆE EUNIGMA

Sve što trebate znati o novom kvizu HTV-a

20.03.2013 u 17:18

Bionic
Reading

Novi kviz Hrvatske radiotelevizije o Europskoj uniji koji započinje 26. travnja zvat će se EUnigma, a pripreme za njegovo pokretanje u punom su jeku

U kvizu će se natjecati dva tima od po tri člana, a svaka od emisija započinjat će pitalicama 'da/ne' o poziciji Hrvatske u Europskoj uniji i zakonodavstvu EU-a, nakon čega slijedi igra asocijacija.

Kviz je nastao prema ideji Maje Tokić, Silvane Menđušić, Maje Jurković, Igora Grkovića i Andreje Jukić. Svakom sudioniku kviza isplatit će se sudjelovanje, a više detalja, kao i o načinu prijave HRT će otkriti uskoro.

Ekipu čine voditeljica kviza Daniela Trbović, redatelj Danko Volarić, scenaristica Silvana Menđušić te izvršni urednici Igor Grković i Marina Medved Pulić.

Podsjećamo i kako je Hrvatska radiotelevizija pobijedila na natječaju i odobreno joj je 190.000 eura (1,4 milijuna kuna) iz europskih fondova za produkciju ovog zabavno-informativnog kviza, čija je zadaća informiranje hrvatskih građana o učincima članstva u Europskoj uniji uoči ulaska u EU 1. srpnja 2013. godine.

Kviz je zamišljen kao zabavno-obrazovni show u kojem će se sudionici natjecati u poznavanju Europske unije i to iz područja povijesti, kulture, društva, tradicije i politike na ležeran, zabavan i informativan način.

Kviz je koncipiran kao niz od deset polusatnih emisija koje će se emitirati petkom na Prvom programu HRT-a u udarnom terminu, u 20,15 sati.

Prva emisija na programu je 26. travnja, a kviz završava 28. lipnja, netom prije ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU 1. srpnja. Cilj je da građani neposredno prije samog ulaska saznaju konkretne informacije o tome kako će članstvo praktično i konkretno utjecati na njihov osobni svakodnevni život.

Sredstva za ovaj projekt dodjeljuju se iz programa IPA INFO kojim Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj financira aktivnosti informiranja javnosti o tome što Hrvatskoj donosi članstvo u Europskoj uniji.