LIVIA GIUGGIOLI

Supruga slavnog oskarovca tužila bivšeg ljubavnika, a njemu sada prijeti i zatvor

04.05.2018 u 10:19

Bionic
Reading

Iako su neki možda pomislili kako su izvanbračna afera supruge slavnog oskarovca i cijeli skandal, koji se potom dogodio s njezinim bivšim ljubavnikom, pali u zaborav, čini se da tome nije tako, a kraj se ne nazire. Zbog svega što je prošla Livia Giuggioli, uz podršku supruga Colina Firtha, odlučila je podići tužbu protiv talijanskog novinara s kojim je bila u vezi

Kada je u ožujku ove godine u javnost procurila izvanbračna afera, koju je tijekom 2015. godine imala supruga slavnog glumca Colina Firtha, Livia Giuggioli, mnogi su ostali u šoku. Na prvu idealan i postojan brak upravo je te godine zapao u krizu te je par odlučio napraviti kratki predah.

To su znali tek rijetki, a Livia Giuggioli je utjehu pronašla u svom prijatelju iz djetinjstva, talijanskom novinaru Marcu Brancacciju, koji je potom, nakon što se ona vratila Firthu i odlučila svom braku dati drugu šansu, reagirao kao ljubomorni i ostavljeni muškarac.

  • +13
Colin Firth i Livia Giuggioli Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Gospodin Brancaccia je nekoliko mjeseci zlostavljao i zastrašivao Liviju, a dosta toga je i dokumentirano. Iz očitih razloga nisu željeli da sve ovo postane javna stvar', rekao je u ožujku glasnogovornik para, dodavši kako su prvi detalji policijskog izvještaja objavljeni u talijanskim novinama La Repubblica.

Iako se činilo kako su sve razmirice riješene te da je cijela afera pala u zaborav, to nije tako. Zbog svega što joj se događalo, nakon što je prekinula vezu s njim, Livia Giuggioli odlučila je tužiti Brancaccija zbog psihičkog zlostavljanja. Tužbu je zaprimila talijanska policija, koja sada istražuje novinara, a ako ga okrive, prijeti mu do pet godina zatvora.

Prema izvorima bliskim sudu, policija ima dovoljno dokaza da započne suđenje protiv Marca Brancaccija, a tužiteljica Maria Monteleone je izjavila:

'Postoji dovoljno dokaza da je uhodio žrtvu te joj slao prijeteće poruke i mailove. Ona je bila itekako prestrašena te je zbog njega morala promijeniti i svoj način života. Budući da se žalila javnom tužiteljstvu u Rimu, pronašli smo dovoljno materijala u kući optuženog.'

Talijanski novinar Marco Brancaccia (na fotografiji drugi zdesna)

Brancacciju terete da je Liviji Giuggioli, koja je rođena u Italiji, prijetio telefonskim pozivima i putem poruka, a sve je doznao i sam Colin Firth, nakon što mu je bivši ljubavnik njegove supruge poslao njihove zajedničke fotografije na mail. Uz sve to zaprijetio je kako će o supružnicima napisati kompromitirajuće novinske članke i to objaviti.

Prvo saslušanje, nakon čega će se znati hoće li se ili ne pokrenuti suđenje, održat će se u srpnju.