AGONIJA SE NASTAVLJA

Sud odbio zahtjev Britney Spears za ukidanjem skrbništva njenom ocu

01.07.2021 u 15:14

Bionic
Reading

Novi sudski dokumenti, koje je u srijedu podnio Vrhovni sud u Los Angelesu, pokazuju da je sutkinja odbila više mjeseci star zahtjev odvjetnika Samuela Inghama III da Jamieja Spearsa smjeni kao jedinog skrbnika njegove klijentice Britney Spears

Ovi dokumenti, piše Variety, nisu izravan odgovor na prošlotjednu raspravu na kojoj je slavna pjevačica eksplozivno svjedočila.

Iako je Spears dala upečatljiv 24-minutni iskaz, sudac na temelju onoga što je rekla ne može donijeti niti jednu presudu, jer još uvijek nije podnijela zahtjev za ukidanje svog skrbništva.

'Zahtjev skrbljenika za suspenzijom Jamesa P. Spearsa odmah po imenovanju Bessemer Trust Company iz Kalifornije za jedinog skrbnika imovine odbija se bez prejudiciranja', navodi se u sudskim dokumentima podnesenim u srijedu.

Novi sudski spisi još su jedna pravna prepreka za slavnu pjevačicu, ali sudačke odbijenice joj nisu joj novost. Samuel Ingham III podnio je zahtjev za uklanjanje Jamieja Spearsa još u studenom 2020. godine, navodeći da se njegova klijentica 'boji svog oca' i da će odbijati ponovno nastupati ako njezin otac bude i dalje zadužen za njezinu karijeru.

U to je vrijeme sutkinja Brenda Penny odbila suspendirati oca s mjesta skrbnika, iako nije odbacila buduće predstavke za njegovo uklanjanje ili suspenziju. Također, u to je vrijeme sutkinja imenovala financijsku tvrtku Bessemer Trust za suskrbnika.

  • +2
Britney Spears Izvor: EPA / Autor: JIMMY MORRIS

Jučer podnesena papirologija bila je isključivo namijenjena sucu za odobravanje Bessemer Trusta kao suskrbnika, ali također ponavlja sučevu odluku da Jamieja Spearsa ne ukloni iz skrbništva pop zvijezde.

Međutim, znakovito je da je sutkinja Penny taj dokument potpisala 30. lipnja, nakon eksplozivnog svjedočenja pjevačice koja se prvi put u svojih 13 godina skrbništva javno obratila sudu i rekla da je njezino skrbništvo nasilno.

U sudskom spisu od srijede navodi se da je sud utvrdio da je Spears 'u velikoj mjeri nesposobna upravljati svojim financijskim resursima ili se oduprijeti prijevari i neprikladnom utjecaju'.