SVI NOVITETI

Što sve u srpnju stiže na streaming servise: Od 'Odvjetnika iz Lincolna' do genijalnog 'The Beara'

01.07.2023 u 07:35

Bionic
Reading

U srpnju ne nedostaje noviteta na streaming servisima, a napokon nam stiže i nova sezona jedne od najboljih serija u prošloj godini - 'The Beara'. Netflix donosi novu sezonu 'Odvjetnika iz Lincolna', a obožavatelji intriga s kraljevskih dvora saznat će neke nove detalje o skandaloznim španjolskim i talijanskim kraljevima, dok će za dozu pop nostalgije biti zadužen Netflixov dokumentarac 'Wham!' o slavnom dvojcu koji je poharao glazbene top liste 80-ih

Django, SkyShowtime, 3. srpnja

Serija 'Django' djelomično je utemeljena na kultnom filmu Sergija Corbuccija, a govori o čovjeku koji traži osvetu i na kraju se bori za nešto puno veće. Radnja se odvija krajem 19. stoljeća u Teksasu: Django stiže u pusti grad na dnu kratera – New Babylon. U potrazi je za ljudima koji su ubili njegovu obitelj, no otkriva da je njegova kći Sarah preživjela i da je ondje. Sarah ima dvadeset godina, sprema se udati za Johna Ellisa, osnivača New Babylona i, što je važnije, ne želi Djanga u blizini. On se ne predaje i učinit će sve kako bi dobio drugu priliku s kćeri. Međutim upleteni su u mrežu mračnih tajni koje će kad-tad isplivati na površinu.

Django Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ghosts Of Beirut, SkyShowtime, 3. srpnja

Serija 'Ghosts Of Beirut' otkriva podrijetlo 21-godišnjeg Mughniyeha (poznatog kao The Ghost), a on se pojavio niotkuda i bio odgovoran za smrt više Amerikanaca od bilo kojeg drugog pojedinca u razdoblju do 11. rujna. Mughniyehova priča ispričana je iz američke, izraelske i libanonske perspektive, a pratimo ga od njegovih početaka u šijitskim slamovima južnog Bejruta do osmišljavanja ideje o bombašu samoubojici, smrtonosne taktike koja mu je osigurala brz uspon do statusa najopasnijeg terorista na svijetu. Drama koja obuhvaća nekoliko desetljeća temelji se na opsežnom istraživanju još uvijek strogo povjerljivih događaja, uključuje intervjue s istaknutim službenicima CIA-e i Mossada te povezuje burne osamdesete u Bejrutu s današnjim špijunskim igrama na Bliskom istoku.

Ghosts of Beirut Izvor: Društvene mreže / Autor: YOutube

Juan Carlos: Downfall of The King, SkyShowtime, 3. srpnja

Juan Carlos I., španjolski kralj do abdikacije 2014. godine, trebao je ostati zapamćen kao heroj, ali desetljeće skandala narušilo je njegov ugled, kao i budućnost monarhije. Ova moćna dokumentarna serija otkriva brojne pojedinosti iz njegova života: od incidenta u kojem je slučajno ustrijelio brata do pranja novca i korupcije. Dokumentarac donosi ekskluzivan pristup kraljevim osobama od povjerenja, uključujući eksplozivne intervjue s njegovom dugogodišnjom ljubavnicom Corinnom zu Sayn-Wittgenstein, te predstavlja potpunu priču o javnom padu jednog simbola.

Juan Carlos: Downfall of The King Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The King Who Never Was, Netflix, 4. srpnja

Dokumentarna serija u tri epizode pokušava rasvijetliti zanimljivu priču o sinu zadnjeg talijanskog kralja, princu Viktoru Emanuelu, a dotaknut će se i ubojstva s kojim ga se povezivalo. Redateljske palice uhvatila se Beatrice Borromeo, snaha monegaške princeze Caroline. Viktor Emanuel optužen je 1978., a potom i oslobođen optužbi za ubojstvo njemačkog tinejdžera. Priča počinje događajima iz tragične noći 18. kolovoza 1978. na otoku Cavallo. Iako je sudska priča o ubojstvu mladog Dirka Hamera ključna za prinčev život, u tri epizode otkrivaju se i druge stvari iz njegovog života - od mučnog odnosa s roditeljima, preko ljubavne priče s Marinom Doriom, pa sve do godina provedenih u Iranu. Bit će prikazani i ekskluzivni intervjui s Viktorom Emanuelom, kao i neobjavljeni zapisi i svjedočanstva novinara, članova obitelji Savoja, obitelji Hamer, uključujući Emanuelea Filiberta, Marinu od Savoje i Birgit Hamer, uz izjave svjedoka prisutnih te kobne noći.

Il principe | Trailer Ufficiale | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

WHAM!, Netflix, 5. srpnja  

Godine 1982. najbolji prijatelji i još uvijek tinejdžeri George Michael i Andrew Ridgeley, poznatiji kao Wham!, krenuli su u osvajanje svijeta. U lipnju 1986. imali su svoj zadnji nastup na stadionu Wembley i tad su već bili jedna od najvećih svjetskih glazbenih senzacija. Netflixov dokumentarac donosi nevjerojatnu priču o tome kako su dominirali ljestvicama diljem svijeta, izbacujući hit za hitom - 'Club Tropicana', 'Wake Me Up Before You Go Go', 'I'm Your Man' i, naravno, 'Last Christmas'. S neviđenim pristupom osobnoj arhivi Georgea i Andrewa, uključujući još neviđene snimke, uz rijetke, iskrene i dosad nepoznate intervjue, WHAM! prikazuje njihovo nevjerojatno putovanje od školskih prijatelja do superzvijezda.

WHAM! Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Watchful Eye, Disney+, 5. srpnja

Radnja serije vrti se oko Elene Santos, mlade žene s kompliciranom prošlošću koja pokušava raditi kao dadilja za imućnu obitelj na Manhattanu, no ubrzo saznaje da svi u misterioznoj zgradi imaju opake tajne i skrivene motive.

The Watchful Eye Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Lincoln Lawyer, 2. sezona, Netflix, 6. srpnja

Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) vodi odvjetničku praksu sa stražnjeg sjedala svog Lincolna dok preuzima velike i male slučajeve diljem Los Angelesa. Serija temeljena na bestselerima poznatog pisca Michaela Connellyja dobila je i svoju drugu sezonu, rađenu prema četvrtoj knjizi iz serijala 'Odvjetnik iz Lincolna, Peti svjedok'.

The Lincoln Lawyer Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Babylon, SkyShowtime, 6. srpnja

'Babylon', film redatelja Damiena Chazellea, originalna je priča smještena u Los Angeles dvadesetih godina 20. stoljeća. U glavnim ulogama nastupaju Brad Pitt, Margot Robbie i Diego Calva, a uz njih se pojavljuju Jovan Adepo, Li Jun Li i Jean Smart. Priča o prevelikoj ambiciji i nečuvenoj razuzdanosti prati uspon i pad više likova tijekom razdoblja neobuzdane dekadencije i nemorala u ranim danima Hollywooda.

Babylon Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Out-Laws, Netflix, 7. srpnja

Owen Browning (Adam Devine) je pošten direktor u banci koji se sprema oženiti ljubav svog života, Parker (Nina Dobrev). Kad njegovu banku opljačka zloglasna ekipa lopova Ghost Bandits tijekom tjedna u kojem se treba održati vjenčanje, Owen je uvjeren da iza toga stoji njegova buduća rodbina - svekar i svekrva (Pierce Brosnan, Ellen Barkin) koji su upravo stigli u grad.

The Out-Laws Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

Čudotvorci (Miracle Workers), 4. sezona, HBO Max, 11. srpnja

U postapokaliptičnoj budućnosti ratnik iz pustopoljine i nemilosrdna gospodarica rata suočavaju se s distopijskom noćnom morom, životom u predgrađu. Skupa plove kroz egzistencijalne užase bračnog života i života u malome gradu, a sve to pod upitnim vodstvom bogatog trgovca otpadom.

Miracle Workers: End Times Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Company You Keep, Disney+, 12. srpnja

Jedna strastvena noć dovodi do ljubavi između prevaranta Charlieja i tajne agentice CIA-e Emme, čiji su profesionalni putovi potpuna suprotnost i velika prepreka njihovoj vezi. Dok Charlie ubrzano radi na tome da osigura obiteljski posao s ciljem da se zauvijek izvuče iz njega, Emma radi na slučaju u kojem se mora približiti osvetoljubivom kriminalcu koji drži Charliejeve obiteljske dugove u svojim rukama. Usput ih tjera da se obračunaju s lažima koje su izrekli kako bi spasili sebe i svoje obitelji od katastrofalnih posljedica.

The Company You Keep Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Puni krug (Full circle), HBO Max, 13. srpnja

Nova serija redatelja Stevena Soderbergha i scenarista Eda Solomona, 'Puni krug' imat će premijeru 13. srpnja na HBO Max streaming platformi kada u ponudu dolaze prve dvije epizode. U seriji između ostalih glume Claire Danes, Zazie Beetz, Timothy Olyphant i Dennis Quaid. Radnja prati istragu neuspjele otmice koja otkriva dugo čuvane tajne koje povezuju više likova i kultura u današnjem New Yorku.

Full Circle Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO Max

The Summer I Turned Pretty, 2. sezona, Prime Video, 14. srpnja

Sredinom srpnja stiže teen serija koja je oduševila publiku prošloga ljeta. U novoj sezoni Belly odbrojava dane do povratka na Cousins ​​Beach, no nije sigurna da će ljeto biti kao prijašnja jer se Conrad i Jeremiah svađaju oko nje, a Susannah se bori s opakom bolešću. Kad neočekivani posjetitelj ugrozi budućnost Susannahine voljene kuće, Belly mora okupiti sve i konačno odlučiti gdje joj je srce.

The Summer I Turned Pretty Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Radikalna priča o Patty Hearst, Pickbox NOW, 14. srpnja

'Radikalna priča o Patty Hearst' je šestodijelna serija koja prati transformaciju Patty Hearst od nasljednice do teroristkinje u sagi o privilegiji, slavi, politici, medijima, revoluciji i nasilju. Više od 40 godina kasnije, novo otkriveni dokazi, arhivski materijali i ekskluzivni izvještaji osvjetljavaju jednu od najvećih i najbizarnijih priča u modernoj američkoj povijesti. 'Radikalna priča o Patty Hearst' uključuje neviđeni pristup ključnim likovima u ovoj priči, uključujući Billa Harrisa, muškarca koji je oteo Patty Hearst iz njenog stana 1974. godine, i Stevena Weeda, zaručnika koji je svemu svjedočio.

Serija prepliće njezino odrastanje, otmicu, transformaciju u teroristkinju, kasnije uhićenje i suđenje. Razlog više za pogledati seriju je dobitnik Emmyja Jeffrey Toobin koji, između ostalog, potpisuje i seriju 'The People v. O. J. Simpson: American Crime Story'.

She Said, SkyShowtime, 17. srpnja

Naslovne uloge u ovom filmu igraju Carey Mulligan (Promising Yound Woman, An Education), koja je dvaput nominirana za nagradu Oscar, i Zoe Kazan (The Plot Against America: The Limited Series, The Big Sick). Njih dvije glume Megan Twohey i Jodi Kantor, novinarke New York Timesa koje su razotkrile jednu od najvažnijih priča generacije – priču koja je pomogla lansirati pokret #MeToo, razbila desetljeća tišine oko teme seksualnih zlostavljanja u Hollywoodu i zauvijek promijenila američku kulturu.

She Said Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Bear, 2. sezona, Disney+, 19. srpnja

Druga sezona ove genijalne i nagradama ovjenčane serije prati Carmena Carmyja Berzatta (Jeremy Allen White), Sydney Adamu (Ayo Edebiri) i Richarda Richieja Jerimovicha (Ebon Moss-Bachrach) dok rade na preobrazbi svog sendvič bara u lokal više razine, a ekipa kreće i na vlastita transformacijska putovanja, pri čemu se svaki njen član mora suočiti s prošlošću i otkriti s kim želi provesti budućnost.

The Bear, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: YOutube

Sweet Magnolias, 3. sezona, Netflix, 20. srpnja

Sladunjava serija dobila je i treću sezonu, a vrti se oko tri prijateljice (Maddie, Helen i Dana Sue) rođene i odrasle u Serenityju, malom gradu u Južnoj Karolini, u kojem svatko poznaje svakoga i svatko zna svačiji posao. Nakon tučnjave kod Sullivana, Maddie se bori s najboljim načinom da pomogne Calu. Helen se suočava s teškim odlukama o muškarcima u svom životu, a Dana Sue traži način da iskoristi ček Miss Frances da pomogne zajednici, a da pritom ne uznemiri svoju obitelj.

They Cloned Tyrone, Netflix, 21. srpnja

Jamie Foxx glumi makroa u akcijskoj komediji koja prati Johna Boyegu, Foxxa i Teyonah Parris kako s ulice primjećuju nečiju otmicu i zatim slijede automobil do neoznačenog podzemnog laboratorija. U njemu otkrivaju očitog klona jednog od njih - Tyronea (John Boyega) - te bivaju sve paranoičniji zbog eksperimenata za koje sumnjaju da vladina organizacija provodi nad njihovom zajednicom. Njih trojica kreću u misiju otkrivanja opake vladine zavjere.

They Cloned Tyrone Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Good Omens, 2. sezona, Prime Video, 28. srpnja

Serija, izvorno temeljena na bestseleru Terryja Pratchetta i Neila Gaimana, istražuje priče koje nadilaze izvorni materijal kako bi rasvijetlila prijateljstvo između Aziraphalea (Michael Sheen), izbirljivog anđela i trgovca rijetkim knjigama, i demona Crowleyja (David Tennant). Dvojac se vraća životu među smrtnicima u londonskom Sohou sve dok se arhanđeo Gabriel (Jon Hamm) neočekivano ne pojavi na vratima Aziraphaleove knjižare, ne sjećajući se tko je niti kako je tamo dospio. Dok se Crowley pita zašto je arkanđeo došao u knjižaru, Aziraphale želi riješiti misterij Gabrielova stanja. Međutim skrivanje arkanđela i od neba i od pakla brzo poremeti njihove živote na nepredviđene načine. Kako bi riješili ovu misteriju i osujetili raj i pakao, dvojac će trebati više od čuda; morat će se ponovno osloniti jedan na drugog.

Good Omens Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video