NEMA VIŠE STRESA

Što se krije iza neobičnih flastera koje na zapešću nosi Meghan Markle?

14.08.2023 u 09:24

Meghan Markle

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon što su fotografi snimili Meghan Markle na ulicama Montecita, javnost je počela raspravljati o jednom detalju na njezinom zapešću, a iza kojeg se krije zanimljiva priča

Neobične tamnoplave, okrugle naljepnice, zaljepljene na njezinom lijevom zapešću, privukle su veliku pažnju javnosti. Medijima nije trebalo dugo da doznaju o čemu je zapravo riječ i što to Meghan Markle nosi.

Radi se o malim flasterima, odnosno diskovima NuCalm Biosignal Processing Disc, koji, tvrdi proizvođač, pružaju osjećaj smirenosti onima koji to nose na svom tijelu.

Cijena istih je oko 73 eura i za to se dobije pakiranje od 20 diskova, i djeluje kao prečac do parasimpatičkog živčanog sustava, dijela mozga koji je zaslužan za kočenje napada anksioznosti.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako zapravo NuCalm diskovi rade?

Prema riječima proizvođača, diskovi pojednostavljuju proces aktivacije parasimpatičkog živčanog sustava, koji nas smiruje, zahvaljujući posebnim elektromagnetskim frekvencijama.

Mogu se nositi 24 sata u komadu i zapravo djeluju kao prečac do dijela našeg mozga koji je zaslužan za to da se osjećamo bolje.

Korisnicima proizvoda se daje uputa da jedan disk stave tri prsta od ruba lijevog zapešća - akupunkturne točke Pericardium-6 - i upozorava se da ga ne stavljaju na desno zapešće. Svaki se može koristiti samo jednom i može se ostaviti ostatak dana i tijekom noći. Neki ljudi osjete malu toplinu, trnce ili vide crvenilo dok je disk uključen.