PARTY PIECES

Što se događa s tvrtkom koja je roditeljima Kate Middleton donijela bogatstvo

20.04.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Prema pisanju pojedinih britanskih medija, a sve uzrokovano krizom i pandemijom koronavirusa, Carole i Michael Middleton razmišljaju o budućnosti tvrtke Party Pieces koju su osnovali 1987. godine

Nakon svega što se događalo na tržištu protekle tri godine, a ponajviše 'zahvaljujući' pandemiji koronavirusa, mnoge su se tvrtke našle u krizi. Neke su odlučile da je najbolje i najpametnije na vrata staviti lokot i ugasiti sve, dok su drugi dodatno uložili u svoje poslovanje.

No, postoje i oni koji su na vagi i ne znaju što bi napravili s vlastitom tvrtkom, a među njima je i bračni par Middleton, Carole i Michael, javnosti najpoznatiji kao roditelji buduće britanske kraljice Kate Middleton. Oni od 1987. godine imaju tvrtku Party Pieces koja na tržištu nudi sve vezano za ukrašavanje i ostale potrepštine za bilo kakve zabave, i u njoj su, od najmlađe dobi, pomagali Kate, Pippa i James Middleton.

Tvrtku je njihova majka pokrenula u obiteljskom domu, a posljednjih godina baza im je u Child's Court Farm u Berkhireu gdje za njih radi oko 40 zaposlenika. No, razlog zbog kojeg su Carole i Michael Middleton počeli razmišljati o budućnosti obiteljskog biznisa krije se u popriličnom financijskom gubitku.

  • +6
Carole Middleton Izvor: Profimedia / Autor: MT / Goff Photos / Profimedia

Riječ je o više od 250 tisuća funti, koje su izgubili što zbog pandemije koronavirusa, što zbog Brexita, no ono što je posebno zanimljivo je da su unatoč tom gubitku ipak odlučili svoje poslovanje proširiti i na Ameriku.

Zadovoljstvo kod Middletonovih nije dugo trajalo, pa oni sada opako razmišljaju o tome da pronađu potencijalnog kupca za svoju tvrtku. Osim toga, navodno su ostvarili suradnju i s konzultantskom tvrtkom Interpath, kako bi ih savjetovali o strateškim opcijama, među kojima su pronalaženje novih investitora, ali i prodaja.

A da bi im to mogao biti odličan potez govori i velika zaintersiranost raznih strana za kupnju njihove tvrtke. Sve ovo samo je rezultat i odlaska njihova dva, od ukupno tri, financijska pokrovitelja, koji su odstupili sa svojih direktorskih pozicija. Otišli su tako Steven Bentwood i Darryl Eales, a ostao je tek američki milijunaš Eric Anderson.