NOVI NASLOVI

Što ćemo gledati u ožujku? Ovo su nove serije i filmovi koji nam stižu na ekrane

01.03.2022 u 06:36

Bionic
Reading

Osim Netflixova filma snimanog u Splitu i nove sezone 'Bridgertona', jedne od najgledanijih serija tog streaming servisa, u ožujku na ekrane stiže Amazonov adut 'Deep Water', erotski triler s Anom De Armas i Benom Affleckom, koji već odavno nisu zajedno, ali i HBO-ovi holivudski blockbusteri 'Dina', 'Matrix: Uskrsnuća' i 'Space Jam: Nova legenda'

Osim spomenutih naslova, novi mjesec donosi još mnogo noviteta, a od 7. ožujka HBO GO postaje HBO Max s bogatom riznicom filmova i serija. Što će sve točno ponuditi na našem području, još uvijek nisu otkrili.

Worst Roommate Ever, 1. ožujka, Netflix

Dokumentarna serija od pet dijelova 'Najgori cimer ikad' donosi četiri mučne priče o naizgled bezopasnim cimerima koji se pretvaraju u pravu noćnu moru za svoje nesuđene žrtve nakon što se otkriju njihove zlonamjerne, a ponekad i nasilne namjere.

Worst Roommate Ever Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

Against The Ice, 2. ožujka, Netflix

Danska arktička ekspedicija 1909. pod vodstvom kapetana Ejnara Mikkelsena (Nikolaj Coster-Waldau) pokušala je opovrgnuti polaganje prava SAD-a na sjeveroistočni Grenland. Ta se tvrdnja temeljila na pretpostavci da se Grenland sastoji od dva dijela. Ostavljajući svoju posadu na brodu, Mikkelsen kreće na putovanje preko leda s neiskusnim članom posade Iverom Iversenom (Joe Cole). Njih dvojica uspijevaju pronaći dokaz da je Grenland jedan otok, ali povratak na brod traje dulje i mnogo je teži od očekivanog. Boreći se s ekstremnom glađu, umorom i napadom polarnog medvjeda, konačno stižu samo da bi pronašli svoj brod zgnječen u ledu, a kamp napušten. U nadi da će biti spašeni, moraju se boriti da ostanu živi. 'Against the Ice' istinita je priča o prijateljstvu, ljubavi i snazi ​​druženja koja izaziva strahopoštovanje.

Against the Ice Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

The Weekend Away, 3. ožujka, Netflix

Dugometražni igrani film australske redateljice Kim Farrant uz pomoć servisnog producenta Pakt Media u proljeće i ljeto 2021. godine sniman je u Splitu, u kojem se odvija i sama radnja. Glavnu ulogu ima Leighton Meester, široj publici najpoznatija po ulozi u seriji 'Tračerica' (2007. – 2012.), a uz nju glume Christina Wolfe, Luke Norris i Ziad Bakri, kao i hrvatski glumci Amar Bukvić, Iva Mihalić, Adrian Pezdirc, Marko Braić, Lujo Kunčević i drugi. 'The Weekend Away' prati prijateljice Beth (Leighton Meester) i Kate (Christina Wolfe) koje stižu na vikend u Hrvatsku. Nakon što su provele noć u klubu Beth se budi bez sjećanja na prethodnu noć, a Kateino tijelo pronađeno je u moru. Hrvatska policija sumnjiči Beth za ubojstvo, nakon čega se ona sama daje u potragu za istinom, što će je dovesti do nekih bolnih spoznaja.

Izvor: Društvene mreže

Picard, 2. sezona, 3. ožujka, Amazon Prime Video

Patrick Stewart vraća se svojoj poznatoj ulozi u drugoj sezoni 'Picarda'. Uz bivšeg člana 'Star Treka' Johna De Lanciea kao opasno hirovitog Q-a, Whoopi Goldberg u ulozi samouvjerene Guinane i Jeri Ryan kao legendarne Sedme od Devet, Jean-Luc mora otputovati u prošlost kako bi spasio uništenu budućnost.

Picard, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pieces Of Her, 4. ožujka, Netflix

Nakon hit serija snimljenih po krimićima Harlana Cobena, Netflix donosi 'Pieces of Her', seriju nastalu prema istoimenom romanu uspješne autorice trilera Karin Slaughter. U pospanom gradu u Georgiji nasumičan čin nasilja pokreće neočekivan lanac događaja za 30-godišnju Andy Oliver i njezinu majku Lauru. Očajnički tražeći odgovore, Andy kreće na opasno putovanje po Americi, što je dovodi sve bliže mračnom, skrivenom srcu njezine obitelji. Glavne uloge imaju Toni Collette, Bella Heathcote i Andy Olive, a za seriju od osam epizoda zaslužni su producenti HBO-ovih uspješnica 'Male laži' (Big Little Lies) i 'Slom' (Undoing).

Collette je za Vogue rekla kako je rad na seriji bio emocionalno zahtjevniji nego što je očekivala. 'Nisam imala pojma koliko će to biti intenzivno i do kraja sam bila uistinu iscrpljena. Dosadilo bi mi glumiti izravne žene. Volim ljude koji duboko kopaju i posjeduju svoje živote - dobre, loše i ružne. Donosimo toliko mnogo izbora, a sada je Laurino vrijeme da preuzme odgovornost za svoju', rekla je Collette.

Pieces Of Her Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

Vrijeme pobjede: Uspon dinastije Lakersa, HBO, 7. ožujka

Serija prikazuje profesionalne i osobne živote Los Angeles Lakersa iz 1980-ih, jedne od najcjenjenijih i najdominantnijih dinastija u sportu – momčadi koja je definirala svoju eru, na terenu i izvan njega. Sportska drama sa zvjezdanom glumačkom postavom i u koprodukciji Adama McKaya nešto je čemu se vesele baš svi, posebice ljubitelji košarke. Košarkašku ekipu vodi John C. Reilly kao Jerry Buss, a bit će zanimljivo gledati nevjerojatan uspon Los Angeles Lakersa tijekom 80-ih, kao i mnogobrojne zaokrete na njihovu putu do uspjeha.

Vrijeme pobjede: Uspon dinastije Lakersa Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO MAX

Ubojstva u Fall Riveru, HBO, 10. ožujka

Godine 1979. u Fall Riveru u Massachusettsu tri mlade žene brutalno su ubili navodno članovi sotonističkog kulta koji je prakticirao žrtvovanje ljudi. Dvadeset godina poslije pojavljuju se novi dokazi iako se mislilo da su ubojstva riješena.

The Adam Project, 11. ožujka, Netflix

'Projekt Adam' prati Adama, pilota borbenog aviona koji putuje kroz vrijeme. Nakon nesretnog slijetanja u 2022. udruži se sa svojim 12-godišnjim ja (Walker Scobell) u misiji spašavanja budućnosti, a ta misija uključuje ponovno povezivanje s ocem (Mark Ruffalo) koji je umro kad je Adam bio mlad. Stariji i mlađi Adam Reed susreću se u domu u kojem su odrasli. Dijele uspomene, pa čak koriste iste riječi da viču na svog psa. U tom metežu mlađi Reed shvaća da gleda sebe u budućnosti…

Osim Ryana Reynoldsa koji glumi pilota, gledat ćemo Marka Ruffala kao Adamovog pokojnog oca, ali i Jennifer Garner, Catherine Keener i Zoe Saldañu.

The Adam Project Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Dina (Dune), HBO, 13. ožujka

Saga je to o intergalaktičkom ratniku Paulu Atreidesu i njegovu mesijanskom usponu na položaj vođe i spasitelja svojeg naroda. Roman Franka Herberta iz 1965. godine već je adaptiran za filmska platna daleke 1984. godine. U novoj adaptaciji gledat ćemo zvijezde poput Zendaye, Timothéeja Chalameta i Jasona Momoe. Radnja filma pod redateljskom palicom Denisa Villeneuvea, ovoga puta podijeljenog u dva nastavka, smještena je u daleku budućnost i prati mladog vojvodu Letoa Atreidesa koji preuzima odgovornost za planet Arrakis, izvor vrlo vrijedne i moćne droge.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Vučji odgoj, 2. sezona, HBO, 18. ožujka

Smještena na tajanstveni djevičanski planet u ranom stadiju kolonizacije, serija se usredotočuje na dvoje androida koji imaju zadatak odgajati ljudsku djecu u novonastaloj koloniji koju prijete rastrgati vjerske razlike.

Alessandro Cattelan: One Simple Question, 18. ožujka, Netflix

Roberto Baggio, Geppi Cucciari, Elio, Francesco Mandelli, Paolo Sorrentino i Gianluca Vialli bit će protagonisti uz Cattelana u šest epizoda talijanske dokumentarne serije. Velike sportske ikone i prestižna imena kina, glazbe i televizije pomoći će Cattelanu da odgovori na naizgled jednostavno pitanje koje mu je postavila kći Nina: 'Tata, kako možemo biti sretni?' Kako bi odgovorio na ovo jednostavno pitanje, Cattelan je putovao kroz Italiju i inozemstvo, pri tom dijeleći jedinstvena iskustva sa svojim suputnicima i pokušavajući saznati što to što svakog od nas čini sretnim.

Alessandro Cattelan: One Simple Question Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Deep Water, 18. ožujka, Amazon Prime Video

Dobrostojeći muž svojoj ženi dopušta afere kako bi izbjegao razvod, no postaje glavni osumnjičenik kad krenu nestajati njezini ljubavnici. Film o kojem se puno pisalo posljednjih godina, najviše zbog ljubavne veze Bena Afflecka i zgodne Kubanke Ane de Armas, koji su utjelovili i ljubavni par u filmu, trebao je ugledati svjetlo dana krajem 2020. Temeljen je na romanu poznate autorice krimića Patricie Highsmith, a redatelj filma je Adrian Lyne. To je njegov prvi redateljski povratak nakon filma 'Unfaithful' iz 2002. s Diane Lane i Richardom Gereom u glavnim ulogama, a i ovoga puta radi se o žanru erotskog trilera.

Deep Water Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Matrix: Uskrsnuća, HBO, 20. ožujka

Novo poglavlje revolucionarne franšize ponovno okuplja originalne zvijezde Keanua Reevesa i Carrie-Anne Moss u ulogama Nea i Trinity, pod redateljskom palicom višestruko nagrađivane redateljice Lane Wachowski. U novoj su priči Neo i Trinity naizgled živi i zdravi, ali su im umovi zaključani unutar 'matrice', koja je postala opasnija. Kako bi otkrio što je zaista stvarno, morat će se još jednom odlučiti za putovanje u 'matricu'. Oni se ne sjećaju svoje prošlosti. No Nea prošlost proganja, jer u snovima vidi bljeskove onoga što se događalo u prethodnim filmovima, u onome što misli da je svakodnevnic. Kako bi saznao je li njegova stvarnost fizička ili mentalna konstrukcija, Neo će ponovo morati pasti niz zečju rupu. On već zna što mora učiniti… no ne zna da je Matrica jača i opasnija nego prije.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Warner Bros.

Bridgerton, 2. sezona, 25. ožujka, Netflix

U foršpanu možemo vidjeti dugo očekivanu romansu između Anthonyja Bridgertona (Jonathan Bailey) i novog lika Kate Sharme (Simone Ashley), koja će očito biti središnji dio sezone, a tu je naravno i Lady Whistledow, anonimna kroničarka tračeva. U zadnjoj epizodi prve sezone otkriveno je da se radi o Penelope Featherington (Nicola Coughlan).

  • +7
Bridgerton, 2. sezona Izvor: Netflix / Autor: LIAM DANIEL/NETFLIX

Potaknut dužnošću da sačuva obiteljsko ime, Anthony kreće u potragu za suprugom, no budući da ima gotovo nemoguće standarde, čini se da će potraga biti uzaludna sve dok Kate i njezina mlađa sestra Edwina (Charithra Chandran) Sharma ne stignu iz Indije. Kad se Anthony počne udvarati Edwini, Kate otkriva pravu prirodu njegovih namjera. Naime prava ljubavna veza nije visoko na njegovoj listi prioriteta pa ona odluči učiniti sve što je u njezinoj moći da spriječi taj brak. No kako to obično biva u ljubićima, pritom Kate i Anthonyja verbalni sparing mečevi samo zbližavaju, što komplicira stvari s obje strane. Featheringtonovi moraju poželjeti dobrodošlicu najnovijem nasljedniku na svom imanju dok Penelope nastavlja čuvati svoju najdublju tajnu i od ljudi koji su joj najbliži.

Bridgerton, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Space Jam: Nova legenda, HBO, 27. ožujka

Nakon 25 godina u nastavku Space Ja-a uz najveću zvijezdu svjetske košarke LeBron Jamesa pojavljuju i mnoge druge profesionalne košarkaške zvijezde u ulogama u kojima ih do sada niste mogli vidjeti.Kada odmetnuti robot zatoči LeBrona Jamesa i njegova sina Doma u digitalnom prostoru, on mora odvesti Zekoslava Mrkvu, Lolu i ekipu zloglasno nediscipliniranih Looney Tunesa do pobjede nad digitalnim prvacima kako bi ih vratio kući.

Izvor: Društvene mreže