tinejdžerski dani

Stjepan Hauser otkrio kako je izgledao prije no što je stekao svjetsku slavu

28.09.2020 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon brojnih fotografija i snimaka sa svojim instrumentom, pjevanja s talijanskom pjevačicom, fotografija s roditeljima, violončelist se odlučio prisjetiti svojih tinejdžerskih dana u vrijeme kad se zaljubio u zvuk violončela. Bila je to ljubav na prvo slušanje

Bilo mu je osam godina kada je počeo svirati violončelo, no tek je negdje s 14 baš i zagrizao za aktivnije bavljenje glazbom. Od tada se Stjepan Hauser od violončela ne odvaja. Na jednoj od najnovijih fotografija koju je pokazao fanovima fotografirao se sa svojim instrumentom.

View this post on Instagram

When a boy becomes a man

A post shared by HAUSER (@hausercello) on

Glazbenik je više puta ispričao priču o svojim počecima. Kad je on želio početi svirati, nije bilo profesora čela, nije bilo tog smjera u glazbenoj školi. Njegova mama, Marija Hauser je zapravo tražila profesore, zapravo je ona zaslužna za dovođenje čela u Pulu. Od mame je, rekao je naslijedio ambiciju, energičnost i nevjerojatnu upornost.

View this post on Instagram

Mamaaa

A post shared by HAUSER (@hausercello) on

'Drugi klinci iz škole su mi se rugali, svi su bili nogometaši, frajeri, a ja sam se sa svojim čelom osjećao kao crna ovca. Čak sam se htio ispisati. A i moj profesor je bio... a nikada mi nije rekao ništa, ni jesam li dobar i jesam li uopće talentiran. Ono, baš ništa. Nisam imao vjetar u leđa, čelo me više nije uopće zanimalo i onda me mama upisala na seminar na koji je stigla jedna profesorica iz Zagreba. I tada sam prvi put u životu čuo da sam nevjerojatno talentiran. I to je sve što mi je bilo potrebno, jer od tog dana nisam stao, točno tada počela je moja opsesija', prisjetio se Stjepan Hauser ranije za Jutarnji list.

View this post on Instagram

Gemini ♊️

A post shared by HAUSER (@hausercello) on