Naš poznati violončelist

Stjepan Hauser danima boravi u Italji, a susreo se i s omiljenim talijanskim glazbenikom

03.08.2022 u 19:48

Bionic
Reading

Glazbenik svjetskog glasa poznat po svojem djelovanju u svjetski uspješnom 2CELLOS-u, nastavlja kao samostalni umjetnik. U rujnu mu izlazi solo album 'The Prayer', a u međuvremenu putuje, uživa u društvu nepoznatih ljepotica i radi ono što najviše voli - svira

Nakon brojnih fotografija i videa s raznim nepoznatim damama, muziciranja na atraktivnim lokacijama, Stjepan Hauser zadnjih dana je u Italiji. Ondjese među ostalim družio i zasvirao sa slavnim talijanskim tenorom Andreom Bocellijem, a susreo je i starog 'znanca', Zucchera.

Inače, Zucchero je 2016. godine nastupao kao gost 2CELLOS na njihovu open-air spektaklu za trideset tisuća ljudi na Tomislavcu. Dečkima se jako sviđala Zuccherova pjesma 'The Book Of Love' i da su je htjeli izvesti s njim i to na talijanskom jeziku ('Il Libro Dell’Amore') koju su snimili u Rimu. Za zajednički nastup u Zagrebu rekao je da mu je bila čast i izazov, a za slavni duo je rekao da su primjer sjajnih glazbenika iz svijeta klasike koji su 'inventivni i otkrivaju način kako svirati čelo na moderniji način, u rokerskom stilu'.

Nekoliko dana nakon izlaska Hauserovog solo albuma, 2CELLOS će prirediti svoj posljednji koncert u Areni Zagreb. Kako je slavni dvojac pojasnio, žele završiti tamo gdje su i počeli. Podsjetimo, na sceni su dominirali deset godina u kojima su objavili 6 uspješnih studijskih albuma, imali više milijardi streamova, nastupali na kultnim glazbenim mjestima diljem svijeta i prodali gotovo milijun ulaznica za svoje koncerte.

  • +3
Stjepan Hauser Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX