BOGATA PONUDA

Stižu 'Slom' Nicole Kidman i Hugha Granta i novi 'Seks i grad', a listopad donosi još uzbuđenja pred male ekrane

01.10.2020 u 06:47

Bionic
Reading

Oscarom nagrađena Hitchcockova 'Rebecca' dobiva još jednu filmsku adaptaciju na Netflixu, a na Play Premium u sklopu MAXtv-a u listopadu stižu Oscarom nagrađeni film Bong Joon Hoa 'Parazit' i neonoir kriminalistički film 'Suburra'. HBO, koji također možete pronaći u ponudi MAXtv-a, objavljuje seriju 'Slom' s Nicole Kidman i Hughom Grantom, a na Netflix stiže 'Emily In Paris', koju mnogi već nazivaju novim 'Seksom i gradom'. Pogledajte kakva uzbuđenja pred male ekrane donosi listopad

Emily In Paris, Netflix (2. listopada)

Darren Starr, kreator kultnih serija 'Beverly Hills 90210' i 'Seks i grad', ima novu uzdanicu u obliku modno osviještene, mlade poslovne Amerikanke (Lily Collins) koja se seli u Pariz. Nakon selidbe u francusku prijestolnicu ambicioznoj Amerikanki život se preokrene te živi punim plućima. Osim Emilynih poslovnih zavrzlama u jednoj marketinškoj kompaniji, pratit ćemo ljubavne peripetije, snalaženje u novoj okolini, a sve začinjeno daškom francuske visoke mode i ljepotama Pariza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Song Exploder, Netflix (2. listopada)

Zasnovana na odličnom podcastu autora i voditelja Hrishikesha Hirwaya, serija se bavi dubinskim proučavanjem glazbe. U režiji Morgana Nevillea, redatelja mjuzikla 'Pet metara od slave', prva sezona serije bavit će se kreativnim procesima koji stoje iza nastanka pjesama poput '3 Hour Drive' Alicije Keys, 'Losing My Religion' REM-a, 'LA' repera znanog kao Ty Dolla Sign i 'Wait for It' Lin-Manuela Mirande. Hirway je popularnost stekao zahvaljujući talentu da od svojih gostiju izvuče sjajne priče, pa njegova publika polaže veliku nadu u nastavak ove sjajne priče na ekranima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ratnik II (Warrior II), HBO GO (3. listopada)

Serija 'Ratnik' surova je kriminalistička drama puna akcije čija se radnja odvija u doba brutalnih ratova Tong u Kineskoj četvrti San Francisca u drugoj polovini 19. stoljeća, temeljena na tekstovima legende borilačkih vještina Brucea Leeja, a njezin je autor Jonathan Troper. Serija prati Ah Sahma (Andrew Koji), čudesno talentiranog majstora borilačkih vještina koji emigrira iz Kine u San Francisco pod misterioznim okolnostima. Nakon što dokaže svoju vrijednost kao borac, Ah Sham postaje plaćenik jednog od najmoćnijih tongova Kineske četvrti (kineske obitelji organiziranog kriminala). Uz Kojija, u seriji glume Olivia Cheng, Jason Tobin, Dianne Doan i Langley Kirkwood. Druga sezona 'Ratnika' na HBO-u, u sklopu MAXtv-a, stiže 3. listopada.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Seks, droga i PR ('Flack'), Pickbox NOW (12. listopada)

Robyn je agentica za odnose s javnošću, Amerikanka koja živi i radi u Londonu. Iako je njezin život u kaosu, posao od nje zahtijeva da popravlja živote svojih klijenata te da ih štiti i prikazuje u najboljem svjetlu, što predstavlja velik izazov u današnjem društvu pogonjenom društvenim mrežama. Premijera serije na usluzi Pickbox NOW, u klopu MAXtv-a, zakazana je za 12. listopada.

Trigonometrija (Trigonometry), HBO (19. listopada)

Iskusna kuharica Gemma i njezin dečko bolničar Kieran žive zajedno u zapadnom Londonu iznad Gemmina kafića. Kieran i Gemma ludo su zaljubljeni. Ali, nažalost, ljubav sama ne može platiti dobavljače kafića ni londonsku najamninu. Par jedva sastavlja kraj s krajem, a zbog rada u različitim smjenama često se mimoilaze poput brodova u noći. Kako bi olakšali financijski pritisak, odluče uzeti podstanara. Na scenu stupa Ray, bivša sinkronizirana plivačica svjetske klase, čiji dolazak u Volvu punom prtljage započinje modernu ljubavnu priču koja zauvijek mijenja trojkin život – i način na koji promatraju veze. U seriji glume Ariane Labed, Thalissa Teixeira, Gary Carr, Rebecca Humphries i Anne Consigny. Ljubavne zavrzlame 'Trigonometrije' možete pratiti od 19. listopada na HBO-u u ponudi MAXtv-a, a na usluzi HBO GO već od 3. listopada.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Tajna (The Secret), Pickbox NOW (2. listopada)

Uznemirujuća i neobična, biografska kriminalistička drama 'Tajna' temelji se na novinarskom osvrtu novinara Derica Hendersona 'Let This Be Our Secret' o dvostrukom ubojstvu. Mini serija priča priču o ubojstvu Lesley Howell i policajca Trevora Buchanana, čija su tijela pronađena u zapaljenom autu u garaži u Sjevernoj Irskoj 1991., za koje se prvotno mislilo da su samoubojstva. Nevjerojatna zavjera leži u pozadini, a životi dviju obitelji zauvijek su promijenjeni. U glavnim su ulogama James Nesbitt (The Missing), a tumači ulogu cijenjenog zubara Colina Howella koji postane ubojica s profesoricom Hazel Buchanan, koju tumači Genevieve O'Reilly ('Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith', 'Rogue One'). Sve četiri epizode mini serije možete pogledati 2. listopada na Pickboxu NOW u sklopu MAXtv-a.

The Haunting of Bly Manor, Netflix (9. listopada)

'The Haunting of Hill House' jedna je od najboljih i metodički najbolje osmišljenih horor televizijskih serija svih vremena, a njen tvorac Mike Flanagan vraća se na Netflix s drugom sezonom ove divne i grozomorne antologije. 'Haunting of Bly Manor' odvija se 1980-ih u Engleskoj, a u središtu radnje je američka dadilja koja pazi na braću i sestre u plemićkoj kući, u kojoj ništa nije onako kako se čini ni sa stanovnicima ni sa samim mjestom. Nova sezona nadahnuta je djelima Henryja Jamesa i na male ekrane vjerojatno donosi ono što se u vrijeme Halloweena i očekuje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Social Distance, Netflix (15. listopada)

Većina televizijskih gledatelja nesumnjivo je već umorna od gledanja raznih televizijskih projekata produciranih na daljinu, u kojima slavni zure izravno u web kameru. Nova Netflixova antologijska serija 'Social Distance' mogla bi doskočiti tom specifičnom osjećaju zamora. Serija donosi crnohumorni pogled na ljudsku potrebu da ostanu povezani jedni s drugima dok se istovremeno moraju držati odvojeno. Glume Guillermo Diaz (Scandal), Mike Colter (Evil), Isabella Ferreira (Love, Victor), Danielle Brooks (Narančasta je nova crna) i mnogi drugi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Grand Army, Netflix (16. listopada)

Ova je serija najavljena kao jedan od Netflixovih najvećih projekata godine fokusiranih na raznolikost, a drama je krenula i prije nego što je dospjela na ekrane. U središtu radnje je pet tinejdžera koji pohađaju najveću javnu srednju školu u Brooklynu, a serija se bavi njihovim zajedničkim borbama, obično svojstvenim onima rođenim kao manjina u SAD-u. Koliko je projekt doista moćan, vrijeme će pokazati, jer već se suočio s negativnim reakcijama. Trailer je naširoko kritiziran jer svoje manjinske likove koristi samo za 'pornografiju sirotinje', a nekoliko pisaca objavilo je da su odustali od serije zbog navodnog rasističkog iskorištavanja i nasilnog ponašanja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Beartown, HBO (18. listopada)

Gradić Beartown polako ustupa tlo nadirućem drveću koje ga okružuje. Lokalni junak i bivša hokejaška zvijezda Peter vraća se u Beartown kako bi osnovao juniorski tim i osigurao budućnost grada. Nositi nade cijelog grada na svojim plećima težak je teret za Beartownove dječake. Kad mladu momčadsku zvijezdu optuže za užasan čin, u gradu nastaje kaos i svi su stanovnici pogođeni. Beartown istražuje nade koje okupljaju malu zajednicu, tajne koje je razdvajaju, hrabrost koja je potrebna pojedincu da se suprotstavi grupi i posljedice načina na koji odgajamo svoju djecu. U seriji glume Ulf Stenberg, Miriam Ingrid, Oliver Dufaker, Aliette Opheim i Tobias Zilliacus, a 18. listopada dolazi na HBO te ga potražite u ponudi MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Film 'Rebecca', Netflix (21. listopada)

Književni klasik Daphne du Maurier dobiva još jednu filmsku adaptaciju, ovoga puta u režiji Bena Wheatleyja. Ispričana kroz flashbackove, radnja prati mladu ženu koja dolazi u Manderlay, lijepo i impozantno imanje obitelji svog novog supruga na engleskoj obali. No početak njenog braka u zamagljuju sjenke pokojne prve supruge Rebecce i njezine odane domaćice, zlokobne gospođe Danevers. Nedavno vjenčani par De Winter glume Lily James i Armie Hammer, okrutnu gospođu Danvers glumi Kristen Scott Thomas, sestru Beatrice Keeley Hawes, a Jacka Favella, sumnjivca povezanog s Rebecom, glumi Sam Riley. Hitchcockova verzija ovog filma osvojila je 1940. godine Oscara, a knjiga je za televizijsku dramu adaptirana i 1997. godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Queen's Gambit, Netflix (23. listopada)

Ova mini serija temeljena je na romanu Waltera Tevis, a za televizijsku adaptaciju zaslužan je scenarist filmova 'Specijalni izvještaj' i 'Logan' Scott Frank. Anya Taylor-Joy glumi glamuroznu i problematičnu Beth Harmon, ženu koja u svijetu natjecateljskog šaha, kojim dominiraju muškarci, pokušava srušiti status quo. Osim problematike vezane uz crno-bijelu ploču, Beth ima problema s opsesijama i ovisnosti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Slom (The Undoing), HBO (26. listopada)

Scenarist David E. Kelley (Male laži) i redateljica Susanne Bier (Noćni upravitelj) donose šestodijelnu limitiranu seriju 'Slom' koja prati uspješnu terapeutkinju Grace Fraser (Nicole Kidman), njezina supruga Jonathana (Hugh Grant) i njihova mladog sina (Noah Jupe) koji pohađa elitnu privatnu školu u New Yorku. Preko noći otvara se ponor u njezinu naizgled savršenom životu: nasilna smrt, nestali supružnik i, umjesto čovjeka kojeg je Grace mislila da poznaje, samo niz strašnih otkrića. Prepuštena sama sebi nakon sve šire i vrlo javne katastrofe te užasnuta načinima na koje nije poslušala vlastiti savjet, Grace mora rastaviti jedan život i izgraditi drugi za svoje dijete i sebe. Seriju od 26. listopada možete pratiti na HBO-u u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Na Play Premium, koji možete pronaći u ponudi MAXtv-a, u listopadu stižu film Bong Joon Hoa 'Parazit', koji je pomeo konkurenciju na ovogodišnjim Oscarima, i 'Suburra', neonoir kriminalistički film inspiriran istinitim događajima vezanim uz organizirani kriminal u Rimu 2011. godine. Play Premium donosi i nekoliko sjajnih serija.

Bez Love (Brassic), Play Premium

Ako su vas osvojili 'Besramnici' (Shamless), obožavat ćete se družiti i s ekipom 'Bez love' (Brassic). Odlična glumačka postava s Josephom Gilgunom ('ThisisEngland' i 'Mistfits') i Dominicom Westom (The Affair) na komičan način prikazuje avanture Vinnieja i Dylana, najboljih prijatelja koji su zajedno odrasli smišljajući zabavu na ovoj ili onoj strani zakona. No kad Dylanova djevojka odluči pronaći bolji život za sebe i svoje dijete, Dylan će se morati suočiti s najtežom odlukom u životu. Ekskluzivnu premijeru serija će imati na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a.

Sanjalica, Play Premium

Turska humoristična serija o mladoj djevojci Sanem koja sanja o tome da postane spisateljica, no roditelji je prisile da bira između dogovorenog braka i pronalaska odgovarajućeg posla. Odlučuje se za posao i pronalazi ga u marketinškoj agenciji, a ubrzo se zaljubi u svog šefa. Serija je dobila brojna priznanja diljem svijeta. Mladi glumac Cam Yaman osvojio je tri nagrade za najboljeg glumca u humorističnoj seriji, jednako kao i njegova partnerica u seriji, Demet Özdemir. Dogodovštine Sanem pratite na Play Premiumu u ponudi MAXtv-a.

Državni službenik, Play Premium

Moderna i uzbudljiva priča o agentima srpske obavještajno-sigurnosne agencije koji svakodnevno uklanjaju najopasnije prijetnje državi. Prva serija na ovim prostorima koja se bavi tematikom rada tajnih službi i života njihovih agenata odmah je oduševila gledatelje te su njeni kreatori, Predrag Antonijević ('Ubice mog oca') i Dimitrije Vojnov ('Mali Budo'), odmah počeli raditi na drugoj sezoni. Glavni protagonist serije je nagrađivani srpski glumac Milan Marić ('Jutro će promijeniti sve'). U svijet srpskih tajnih službi uronite na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a.

Jednorog, Play Premium

'Jednorog' je obiteljska komedija o bliskoj grupi najboljih prijatelja i obitelji koji pomažu Wadeu (Walton Goggins) da prihvati svoju 'novu normalu' nakon gubitka supruge. Wade, samohrani otac koji je posvećen svojim kćerima adolescenticama, poduzima veliki korak i počinje ponovo izlaziti. U prilog mu ide to što je on savršena roba – 'jednorog', jer je zaposlen, atraktivan i s dokazanom spremnošću za predanost obitelji i vezama. Gledajte ga na Play Premiumu u ponudi MAXtv-a.

Nancy Drew, Play Premium

Nova intrigantna CW serija o Nancy Drew, kultnom liku iz popularnih romana američkog autora Edwarda Stratemeyera. Mlada Nancy radi u lokalnom restoranu i kuje planove za odlazak na koledž. No misteriozno ubojstvo koje ostavi u šoku sve građane poveže je s davnom tragedijom koja je zahvatila njihov gradić. Sve epizode prve sezone dostupne su od 1. listopada na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a.

Spasi i mene (Save Me Too), Pickbox NOW

Serija 'Spasi me' (Save Me) dobitnica je nagrade za najbolju dramsku seriju 2019. godine, a njen tvorac, scenarist, redatelj i glavni glumac Lennie James (Line of Duty, The Walking Dead, Fear the Walking Dead) dobitnik je nagrade za najboljeg dramskog pisca. U šest novih epizoda druge sezone napetog trilera Lennie James vraća se u ulogu Nellyja Rowea, očajnog oca u potrazi za svojom nestalom kćeri. Njegova bi potraga mogla imati grozne posljedice. Prošlo je 17 mjeseci otkako je Nelly spasio ranjivu mladu ženu Grace dok je tražio svoju nestalu kćer Jody. Može li Grace pomoći otkriti tragove o Jodynoj sudbini ili će samo odmoći u Nellyjevoj potrazi za kćeri - pitanje je kojim se bavi druga sezona napete triler serije. Obje sezone gledajte na Pickboxu NOW u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

O.J.: Stvoreno u Americi (O.J. : Made in America), Pickbox NOW

Kroz život O. J.-a Simpsona ova dokumentarna mini serija istražuje rasne probleme u Americi. Redatelj Ezra Edelman rekao je kako je želio ispričati dublju priču o gradu Los Angelesu te odnosu između crnaca i policije. Lik i djelo O. J.-a Simpsona, njegov osebujni karakter, ono je što ovu priču čini toliko privlačnom. On je sportaš, zvijezda, heroj, otac, preljubnik, a neki ga smatraju i ubojicom. Zanimljiv koliko i kontroverzan, Simpson je nepoznanica čiju psihologiju rado istražujemo. Oscarom nagrađeni osmosatni dokumentarac, razlomljen u pet epizoda, ekskluzivno možete pogledati na Pickboxu NOW u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Inspektor Banks (DCI Banks), Pickbox NOW

Žanrovski opisana kao kriminalistička drama s elementima misterija, ova se britanska serija temelji na četiri nastavka popularnih romana kanadskog autora Petera Robinsona, a svaka priča donosi novu kompleksnu radnju. U glavnoj je ulozi Stephen Tompkinson kao nepokolebljiv i tvrdoglav Alan Banks, glavni inspektor koji se bavi rješavanjem suludih i uznemirujućih zločina. U tome mu pomažu njegove asistentice Annie Cabbot (Andrea Lowe) i Helen Morton (Caroline Catz). U prvoj sezoni, koja se temelji na romanu 'Aftermath', glavni inspektor Banks započinje šokantnu istragu kako bi uhvatio brutalnog serijskog ubojicu mladih žena. U drugoj sezoni, koja se temelji na priči 'Playing with Fire', dva tijela pronađena su nakon požara na brodu. Banks i njegova asistentica Cabbot na tragu su piromanu koji je ubio dvije osobe. 'Friend of the Devil' bavi se pričom o mladom studentu koji je napadnut usred grada, a u drugom dijelu Yorkshirea ženi je prerezano grlo. Ta dva naoko različita ubojstva imaju zabrinjavajuće sličnosti. 'Cold is the Grave' bavi se slučajem koji je zastrašujuće blizu Banksa i njegova miljea. Naime Banksov šef, nadzornik Gerry Rydell, traži ga da pronađe njegovu nestalu kćer tinejdžericu. Svih pet sezona britanske kriminalističke serije gledajte na Pickboxu NOW u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Scott i Bailey (Scott & Bailey), Pickbox NOW

Ova britanska serija, čija se radnja odvija u Manchesteru, potekla je iz ideje dviju glavnih glumica Suranne Jones i Lesley Sharp, dok su pijuckale vino u pubu. Njih su dvije zaključile kako žene trebaju imati više različitih uloga, a ne samo biti nečija žena, nečija majka ili nečija ljubavnica te su osmislile ideju o dvije britanske detektivke. Nagrađivanoj scenaristici Sally Wainwright ovu je ideju pomogla razraditi bivša detektivka mančesterske policije Diane Taylor, koja je rekla kako su policijske serije često pune ne samo tehničkih pogrešaka, nego i pogrešnog prikaza ponašanja policajaca. 'Stvarnost je puno zanimljivija. Mogla bih izvući tisuće slučajeva samo iz svoje glave, za koje bi ljudi rekli da se nikad nisu dogodili. Ljudi trebaju dramu jer u stvarnost ne bi vjerovali', istaknula je bivša detektivka Taylor. Svih pet sezona uzbudljive britanske detektivske serije gledajte na Pickboxu NOW u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube