PRINC MATEEN I ANISHA

Stižu li u Hrvatsku? Brunejski princ i ljepotica hrvatskih korijena odmaraju blizu nas

24.05.2024 u 12:22

Bionic
Reading

Na samom početku ove godine održano je raskošno, desetodnevno vjenčanje brunejskog princa Mateena i ljepotice Anishe Ise Kalebic Rosnah, koje je privuklo mnogo pozornosti i u Hrvatskoj zbog porijekla buduće brunejske princeze. Novopečeni supružnici trenutno uživaju u Italiji, odakle se princ pohvalio zajedničkom fotografijom

29-godišnja Anisha Isa Kalebić Rosnah i tri godine stariji brunejski princ Abdul Mateen trenutno uživaju u Toskani, čime se čiovski zet pohvalio na svom Instagramu. Zbog te objave nikoga ne b začudilo da uskoro stignu i u Hrvatsku, odakle je lijepa Anisha porijeklom.

Par, koji se vjenčao početkom siječnja na Brunejima, te je samo slavlje trajalo nevjerojatnih deset dana, uživa u ljepotama Italije, a na licima im se vidi koliko im odmor godi. Na fotografiji brunejska princeza sjedi na zidu, nježno naslonjena na supruga koji stoji i jednom je rukom grli. Iza njih pruža se nevjerojatan pogled na prelijepu Toskanu.

Sudeći po komentarima ostavljenim ispod fotografije, neki od 3,2 milijuna pratitelja, koliko ih brunejski princ na Instagramu ima, uvjereni su kako je riječ o medenom mjesecu lijepog para.

Podsjetimo, par je početkom ove godine na Brunejima imao desetodnevno vjenčanje, tijekom kojih su održane razne proslave i tradicionalne ceremonije kojima su odali počast svojim korijenima.

Na vjenčanju su bili i gosti iz Hrvatske, koji su s Anishinim ocem u rodbinskim vezama. Hrvatsko porijeklo lijepa Nisha, kako je prijatelji od milja zovu, ima po ocu, Ivici, zahvaljujući čemu je 'pokupila' najbolje od istoka i zapada, a djetinjstvo i školovanje 'odradila' je u Engleskoj, gdje je na University of Bath stekla i diplomu, nakon čega je pokrenula vlastiti modni brend Silk Collective. Uz to je pokrenula i tvrtku Authentinerary Providing koja se bavi planiranjem putovanja za one 'debljeg džepa'.

Brunejski princ Mateen i Anisha Izvor: Profimedia / Autor: Iqbal Dato Hj Selamat / AFP / Profimedia

U bespućima interneta može se pronaći uistinu puno podataka, fotografija, no u trenucima je bilo teško popratiti tko je tu tko. Ono što jedna osmrtnica iz Slobodne Dalmacije, još iz 2014. godine otkriva, je da Nishini roditelji više nisu u braku, ali i da njezin otac Ivica ima čak osmero djece.

U njoj stoji da je Ivica danas u braku s Deom, a da se njegova djeca redom zovu - Annamaria, Jean Pierre, Natasha, Alexander, Danial, Anisha, Marina i Idris. Pregledavajući fotografije, ali i proučavajući informacije na internetu, Alexandera je dobio s nekadašnjom britanskom glumicom, a danas odvjetnicom Trudy McBride, dok je Daniala, Anishu, Marinu i Idrisa dobio s Brunejkom Mariam Isom.

finale 10-odnevnog slavlja

Spektakularno vjenčanje na Brunejima; mladenka hrvatskih korijena izrekla sudbonosno da

Pogledaj galeriju

Ivica Kalebić rođen je u Zagrebu, no korijene vuče sa Šolte i otoka Čiova, a upravo tamo njegova djeca provode ljeta, što se može vidjeti i na fotografijama njegovog sina Daniala, koji je i ovog ljeta bio u Hrvatskoj i to sa suprugom. Vlasnik je lanca talijanskih restorana pod imenom Fratini koji se nalaze na Brunejima, a svoju je djecu od malena učio hrvatski.

Prema pričama starih Šoltana, kao 17-godišnjak je zbog ljubavi prema jednoj Čehinji Ivica Kalebić odlučio ostaviti sve i preseliti u London, a iako ljubav nije potrajala, upravo tamo je upoznao Meriem, kći Pehina Datuka Ise, desnu ruku sultana i bivši ministar vanjskih poslova Bruneja. Par je dobio četvero djece, a u braku su proveli 19 godina nakon čega su se razveli, a on se oženio Deom.

sve osim nogometa