danI za slavlje

Stiglo veliko priznanje za Ivanu Paradžiković: 'Zastrašujuća je bila pomisao na sjedenje satima za knjigom, ali mislim kako je to najbolje što si čovjek može pokloniti'

30.09.2020 u 13:20

Bionic
Reading

Urednica i voditeljica na Novoj TV sretna je što je krenula 14. sezona jedne od najgledanijih televizijskih emisija 'Provjereno' koja je krenula početkom rujna. Najavila je da će njezina ekipa nastaviti istim tempom u otkrivanju skandala i pomaganju onima koji ih trebaju. Ovih dana srce joj je puno jer joj je stigla - rektorova nagrada

'Mislila sam da se Darijo Čerepinko, pročelnik odjela za Odnose s javnosima, šali kada mi je poslao mail. Dva puta sam ga pročitala i morala se uštipnuti da budem sigurna da je stvarno. Jako sam sretna. Oduvijek su me veselile petice. Cijeli život sam prolazila 5,0, matematička gimnazija...sve dok se nisam zaposlila, tada je fakultet pao u drugi plan. A sada je napokon došlo vrijeme da stavim točku na i i na tu priču. Koliko god se činilo teško i nemoguće, vjerujte, zapravo je fenomenalno na taj način uprezati mozak. Danas smo bombardirani informacijama, naučili smo letjeti samo pogledom preko naslova, uopće ne čitamo. Zastrašujuća je bila pomisao na sjedenje satima za knjigom, ali mislim kako je to najbolje što si čovjek može pokloniti. Teretana za mozak. Jako me veseli, u društvu izokrenutih vrijednosti, priznati kako sam ja član nekakvog drugačijeg kluba - onog knjiškog', izjavila je za tportal Ivana Paradžiković.

Trinaesta sezona 'Provjerenog' bila je vrlo turbulentna za nju i ekipu emisije. Najprije zbog priče kojom su otvorili sezonu kada su bili izloženi mnogim pritiscima i pokušajima ušutkavanja, a potom se dogodila i pandemija, koja je živote, način rada, redakciju okrenula naglavačke.

'Čar 'Provjerenog' je u tome što nikad nismo bili ograničeni rubrikama i nikad nismo forsirali određenu vrstu priče, nego ih imamo četiri. Sve može biti priča za 'Provjereno', samo ovisi o načinu na koji se napravi. Gledamo da na početku emisije bude hard core, malo politike, korupcije i kriminala, a za kraj da ipak pokažemo ljudima da nije sve tako crno ili sivo, da im prikažemo neku sretniju perspektivu i damo osjećaj lakoće, tako da na spavanje odu sa smiješkom na licu', izjavila je ranije za tportal.