PRINCEZA BEATRICE

Sprema se još jedno kraljevsko vjenčanje: Najdraža unuka kraljice Elizabete se zaručila

26.09.2019 u 13:37

Bionic
Reading

S britanskog je dvora u četvrtak stigla službena potvrda kraljevskih zaruka. Unuka kraljice Elizabete II., princeza Beatrice zaručila se za talijanskog tajkuna s kojim je vezu započela u listopadu prošle godine

Iako još nisu proslavili ni prvu godišnjicu veze, princeza Beatrice i talijanski biznismen Edoardo Mapelli Mozzi sigurni su da je njihov odnos onaj pravi. S kraljevskih dvora stigla je objava svečanih zaruka, a 34-godišnji Eduardo kleknuo je prije nekoliko tjedana kada su zajedno boravili u Italiji.

'Vojvoda i vojvotkinja od Yorka presretni su što mogu objaviti zaruke svoje kćeri princeze Beatrice od Yorka i gospodina Edoarda Mapellija Mozzija. Njezino visočanstvo i gospodin Mozzi zaručili su se ranije ovog mjeseca kada su zajedno otputovali u Italiju za vikend. Vjenčanje će se održati 2020. godine, a detalji će biti objavljeni naknadno', stoji na početku objave.

Sreću i uzbuđenje ne kriju ni budući mladenci.

'Jako smo sretni što možemo objaviti ovakve vijesti. Jako smo uzbuđeni zbog pustolovine koja nas čeka u ostatku zajedničkog života i ne možemo dočekati vjenčanje. Zajedno dijelimo mnogo interesa i prioriteti su nam jednaki i znamo da je to važan preduvjet za dug i ljubavlju ispunjen bračni život', rekli su princeza Beatrice i njezin novopečeni zaručnik.

Svoju sreću zbog ljubavnih novosti nisu krili ni roditelji tek zaručenih. Javnosti su se pismeno obratili princ Andrew i Sarah Ferguson, vojvode od Yorka, kao i roditelji talijanskog poduzetnika.

'Neizmjerno smo sretni zbog njih i zaruka. Najsretniji smo roditelji na svijetu, imamo divnu kćer koja je svoju ljubav pronašla u prijatelju i iskrenom mladom muškarcu. Želimo im sve najbolje u zajedničkoj obitelji', poručili su princ Andrew i njegova bivša supruga Sarah. Slične želje uputili su i Eduardovi roditelji.

Inače, Eduardo se s kraljevskom nasljednicom po prvi puta u javnosti pojavio u ožujku ove godine na jednoj gala večeri uz ostatak članova britanskog kraljevstva. Zanimljivo je da je prije princeze Beatrice bio u izvanbračnoj zajednici s Darom Huang, Amerikankom kineskog podrijetla, s kojom dijeli dvogodišnjeg sina Christophera.