novo demantiranje

Suprug švedske princeze Victorie o glasinama da su bili na rubu razvoda

30.08.2023 u 13:40

Bionic
Reading

Nasljednica trona najveće skandinavske zemlje, princeza Victoria udala se 2010. za osobnog trenera Daniela Westlinga. On je, u rijetkom televizijskom intervjuu zanijekao da je u njihovom braku bilo nevjere te da su bili na rubu razvoda

Suprug princeze Victorie oštro je osudio i nazvao 'podlim i lažnim glasinama' priče o krahu braka. Napao je one koji šire neistine na društvenim mrežama i u dijelu švedskog tiska, rekavši da su tvrdnje imale 'ozbiljne posljedice' za njegovu obitelj.

'Mnogi prijatelji iz cijele Švedske i inozemstva pitali su što se događa i osjećali smo da to više ne možemo prihvatiti. Mislim da nema zdrave osobe koja vjeruje u ovu glasinu', poručio je princ Daniel. On i princeza ove su godine proslavili 13. godišnjicu braka, a imaju dvoje djece, 11-godišnju princezu Estelle Silvia Ewu (koja je zahvaljujući zakonu o nasljeđivanju iduća nakon majke u redu za prijestolje) i 7-godišnjeg princa Oscar Carl Olofa (treći u redu za švedsko prijestolje).

  • +3
Švedska princeza Victoria i Daniel Westling Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BLUMBERG

Inače, Daniel, koji je rođen kao Olof Daniel Westling, upoznao je Victoriju na treningu prije nego što je par počeo hodati 2002. godine. Par je 2009. najavio svoje dugo očekivane zaruke, a vjenčao se godinu dana kasnije. Westling je nakon vjenčanja dobio titulu princa, vojvode od Västergötlanda.

Švedska kraljevska obitelj prošle je godine bila prisiljena demantirati navode o 'nevjerojatnoj izdaji' koja je dovela brak Victorije i Daniela do krizne točke.

'Doznali smo da se šire negativne glasine o našem privatnom odnosu. Šire se glasine o bračnoj izdaji i skorom razvodu braka. U pravilu, ne komentiramo glasine i nagađanja. Ali kako bismo zaštitili našu obitelj, želimo jednom zauvijek jasno dati do znanja da su glasine koje se sada šire potpuno neutemeljene', napisali su Victoria i Daniel.

Daniel Nyhlen, novinar koji je prvi objavio tvrdnje, inzistirao je: 'Imali smo vrlo vjerodostojne doušnike, uključujući specijalne policijske stražare i drugo osoblje blisko paru'. Rekao je to u podcastu za novine Svenska Dagbladet.

Princeza Victoria se posljednjih tjedana nekoliko puta pojavila bez supruga. Ranije ovog mjeseca, poželjela je dobrodošlicu švedskoj reprezentaciji u Kraljevskoj palači u Stockholmu. U lipnju se obitelj pojavila zajedno na obilježavanju Dana državnosti Švedske, u tradicionalnoj nošnji.