tRI PUTA CIJEPLJENI

Nove nevolje u švedskoj kraljevskoj obitelji: Princeza Victoria zarazila se koronavirusom, kao i njezini roditelji

09.01.2022 u 10:57

Bionic
Reading

Švedska prijestolonasljednica Victoria pozitivna je na koronavirus, objavio je kraljevski dvor

U priopćenju se navodi da je 44-godišnja princeza potpuno cijepljena. Ima simptome prehlade, ali je inače dobro, stoji u priopćenju objavljenom u subotu.

Victoria slijedi javnozdravstvene preporuke i izolirala se kod kuće zajedno sa svojom obitelji, dodaje se.

  • +8
Švedska princeza Victoria i Estelle Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

U ponedjeljak je palača u Stockholmu potvrdila da su kralj Carl Gustav (75) i kraljica Silvia (78) pozitivni na koronavirus. Oboje je cijepljeno tri puta. Rečeno je da i oni, poput princeze Victorie, imaju samo blage simptome.

S druge strane, švedska javnost ovih dana ne krije zabrinutost odsustvom 37- godišnje princeze Sofie koja u javnosti nije viđena više od 30-ak dana.

Supruga Carla Philipa, posljednji put je nazočila sastanku uprave svoje zaklade sa suprugom princom Carlom Philipom (42) 3. prosinca 2021. pa se Šveđani već neko vrijeme pitaju što se krije iza toga.

  • +5
Princeza Sofia Izvor: Profimedia / Autor: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Švedski Svensk Damtidning uputio je pitanje odnosima s javnošću kraljevskog dvora zbog čega se princeza Sofia ne pojavljuje u javnosti i zbog čega je njezin službeni raspored prazan ovoga mjeseca, a kako je objasnila menadžerica za odnose s javnošću švedskog dvora Margaret Thorgren, princeza stalno radi na projektima svoje zaklade i brine se o svojoj djeci. 'Njezine se sve obveze ne pojavljuju u službenom rasporedu', stoji u službenoj informaciji koja je umirila švedsku javnost.