otkupljena tv prava

Spektakularne vijesti za obožavatelje 'Gospodara prstenova': Snima se remake trilogije pod budnim okom Petera Jacksona

24.02.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Warner Bros i New Line Cinema otkupili su TV prava od zastupnika J.R.R. Tolkiena te kreću u snimanje novih filmova baziranih na trilogiji knjiga 'Gospodar prstenova'

Trilogiju 'Gospodara prstenova' i svijet Međuzemlje dobit će svoju novu verziju, obznanili su iz Warner Brosa i New Linea 20 godina nakon što je javnost prvi puta imala prilike pogledati 'Prstenovu družinu' Petera Jacksona.

David Zaslav, direktor Warner Bros Discoveryja potvrdio je medijima da je ova kuća otkupila TV prava od zastupnika J.R.R. Tolkiena prema čijim knjigama je nastala istoimena trilogija 'Gospodar prstenova'.

Cijena po kojoj su prava otkupljena još nije došla do javnosti, no zna se kako će i ovoga puta u projektu sudjelovati New Line Cinema koja je prije više od 20 godina pristala na vrlo riskantan prijedlog tada gotovo nepoznatog Petera Jacksona da snimi cijelu trilogiju odjednom, prije nego što će prvi nastavak ('Prstenova družina') uopće doći do kino platna.

Taj potez pokazao se kao pun pogodak jer su tri nastavka ('Prstenova družina', 'Dvije kule', 'Povratak kralja') u periodu od 2001. do 2003. godine osvojila čitav niz nagrada i ostvarila zaradu od preko 3 milijarde dolara. Poseban uspjeh doživio je posljednji dio ('Povratak kralja'), osvojivši čak 11 Oscara, uključujući onaj za najbolji film.

  • +14
'Gospodar prstenova' Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Za sve fanove kultnog svijeta Međuzemlje stižu dobre vijesti. Za razliku od nedavno izdanog prequela priče u obliku serije 'The Rings of Power' prikazivane na Amazonu, u remakeu filmova trebao bi sudjelovati trojac zaslužan za epski uspjeh originalnih filmova: Peter Jackson, Fran Walsh i Philippa Boyens.

'Veselimo se novim razgovorima s producentima kako bismo čuli na koji su način zamislili daljnje promicanje ove franšize. Za sada su nas obavještavali o svakom koraku', rekao je Peter Jackson.

Sudjelovanje ovog režiserskog trojca trebala bi biti garancija uspjeha jer nema sumnje kako će fanovi nove filmove dočekati s velikom dozom nepovjerenja nakon popriličnog fijaska Amazonove serije koja je rijetko koga uspjela oduševiti.

'Svjesni smo koliko je trilogija 'Gospodara prstenova' od neprocjenjive važnost za milijunski broj obožavatelja i želimo to ispoštovati. Prioritet u snimanju budućih filmova nam je najviša razina kvalitete i očuvanje produkcijskih vrijednosti', rekli su iz Warner Brosa.

Još uvijek nije poznato hoće li se filmovi bazirati oko istih događaja, no producenti su intrigantno dali do znanja kako je kompleksan svijet Međuzemlja kojeg je Tolkien razradio s bezbrojnim likovima i mističnim lokacijama u velikoj mjeri ostao neistražen.