samozatajna dama

Sophie Gregoire Trudeau posebnim šarmom je osvojila svijet, a i kanadskog premijera od kojeg se sada rastaje

02.08.2023 u 21:01

Bionic
Reading

Justin Trudeau stekao je globalnu slavu zbog otvorenog i liberalnog stava spram društvenih manjina, izbjeglica te potpore LGTB zajednica i ženskih prava te da je proglašen jednim od najseksipilnijih političara, zbog čega se našao i na Voguevoj listi najseksi muškaraca. No pažnju je privlačila i njegova supruga Sophie Gregoire Trudeau od koje se, saznalo se danas - rastaje

Justin Trudeau 2005. oženio se s bivšom stručnjakinjom za odnose s javnošću i nekadašnjom televizijskom voditeljicom Sophie Gregoire Trudeau.

Sophie ima 48 godinu. Rođena je u Sainte-Adèleu, Quebec, a odrasla u Mount Royalu. Bila je jedino dijete brokera i medicinske sestre. Svojedobno je ispričala kako su njen otac i ujak utjecali da ona rano razumije što znači biti feministica i usadili joj povjerenje u fizičku snagu i izdržljivost tijela.

  • +3
Justin Trudeau i Sophie Gregoire Trudeau Izvor: EPA / Autor: ERIC BOLTE

'Nismo više tako mladi, no kakva je to avantura bila. Kroz sve uspone i padove, ti si i dalje moja osoba. Volim te. Prisjećanje na mirni trenutak koji smo proveli negdje putem', napisala je Sophie u rujnu 2020. uz staru fotografiju s suprugom. Poznaju se otkad su bili djeca, a bila je prijateljica s njegovim najmlađim bratom Michelom, koji je u dobi od 23 godine, 1998., poginuo u snježnoj lavini. No, tek 2003. se ponovno počela družiti s Justinom. Zanimljivo je da je premijer prvo ignorirao njezin mail u kojem je navela da joj je bilo drago sresti ga.

Iste godine ju je tražio broj, a ona mu je rekla da će moći doći do nje ako je sačuvao njezin mail. Na prvom spoju su u karaoke baru pjevali pjesme Eltona Johna i Beatlesa. Zaprosio ju je 18. listopada 2004. Na vjenčanju Sophie nije nosila bijelu haljinu te nisu imali tortu. Gostima su servirali veliki stol s mnoštvom deserata, čaja i kave.

Dvije godine nakon vjenčanja Sophie je rodila sina Xaviera Jamesa, zatim 2009. kćer Ellu-Grace Margaret, a najmlađi sin Hadrien Grégoire na svijet je stigao 2014. Inače, Sophie i Justin simpatije javnosti diljem svijeta osvojili su otvorenim iskazivanjem ljubavi.

  • +3
Sophie Gregoire Trudeau Izvor: Profimedia / Autor: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sophie je diplomirala na prestižnom Sveučilištu u Montrealu. Prvo je tri godine radila kao stručnjakinja za komunikaciju, odnose s javnošću i prodaju u jednoj kompaniji. Na privatnom polanu vodila je bitku s bulimijom, o kojoj je progovorila mnogo godina kasnije, kada je njezin današnji suprug već bio na vlasti, ističući podršku svojih roditelja u procesu oporavka.

Sudjelovala u raznim kampanjama koje promiču jednakost spolova te je nacionalni ambasador kanadske inicijative 'Because I Am A Girl'. Aktivno je uključena u humanitarni rad i bavi se unapređenjem mentalnog zdravlja i globalnim naporima za očuvanje čiste vode. Certificirana je instruktorica joge i slikarica.

Kada je 2015. godine izabran da vodi Kanadu kao drugi najmlađi premijer u povijesti, Sophie je Kad je 2015. izabran za premijera, rekla je kako je najponosnija žena na svijetu. Svo vijeme vrijeme stajala uz njega kao velika podrška, a dočekivala je i velika imena poput Michelle i Baracka Obame, te princa Williama i Kate Middleton. U objavi na Instagramu danas je par Trudeau na društvenim mrežama podijelio informaciju da su 'nakon mnogih teških razgovora' donijeli odluku da se razdvoje.