privatna strana nogometaša

Snimao ih je svuda po Europi: Robert Knjaz otkrio nepoznato o Vatrenima

21.12.2022 u 09:41

Bionic
Reading

Naš najduhovitiji i najoriginalniji televizijski autor koji svojim dokumentarnim serijalima pomiče granice i za njih redovito osvaja nagrade, u dokumentarnoj seriji 'Knjaz kod Vatrenih', pokazao je 'drugu stranu' naših nogometaša. Lovio ih je po njihovim klubovima diljem Europe, a za serijal se pripremao cijeli svoj život

Robert Knjaz se spremao prateći nogometnu reprezentaciju prije svega srcem, kao navijač, a onda i kroz različita snimanja i serijale s različitim generacijama Vatrenih kroz 31 godinu provedenih na televiziji. Za ovaj serijal se vodio klasičnim protokolom - istražiti sve što se može o svakom igraču na netu, dobro se pripremiti, a sve ostalo je bilo, kako je to simpatično objasnio - 'snađi se, druže', spontano na licu mjesta.

Ispričao je što ga je tijekom snimanja najviše iznenadilo kod naših igrača. 'Gvardiol je jako drag i simpatičan dečko, neposredan i uvijek nasmijan. Iznenadilo me kako dobro tehnicira narančom, jabukom i bananom koje smo mu dali, a na kraju se 'u kameru' ispričao što tehnicira hranom, a to pokazuje koliko je lijepo odgojen. Perišić je zericu sramežljiviji od Gvardiola, ali također jako simpatičan. Iznenadilo me da godišnje ima 60 utakmica, 290 klupskih te 230 individualnih treninga, plus masaže, terapije, kiropraktiku, osteopatiju… Ajme, koliko energije ima, jači je od nuklearke Krško', rekao je za Jutarnji list.

Barišić je, kaže, 'pravi slavonski lega, otvorena srca i neposredan od prve sekunde'. Svaki od 'vatrenih‘ koje je snimao vrlo je drag. Ističe da su vrijedni ljudi te da 'očito nisu slučajno toliko uspješni'. Poznato je da je Knjaz veliki nogometni navijač, a utakmice prati u društvu. Kako je to opisao, tijekom gledanja 'osjeća se kao da je sišao s Himalaje, uvijek su mu noge i ruke hladne kao led od nervoze' te da se 'dere i navija i stalno si misli koliko će mu nogomet skratiti život, a kad ga ne gledam, opet se nervira jer ne gleda'.

Robert Knjaz (Knjaz kod Vatrenih) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album