NADAHNUT KRALJEM

Slavni 'Sherlock' dobio sina i odabrao neobično ime

27.03.2017 u 20:30

Bionic
Reading

Britanski glumac Benedict Cumberbatch, najpoznatiji po ulozi Sherlocka Holmesa, i njegova supruga Sophie Hunter još početkom ožujka dobili su još jednog dječačića koji bi, pišu britanski mediji, mogao dobiti ime po jednom od šekspirijanskih junaka

Već imaju dvogodišnjeg sina Christophera Carltona, a mediji prenose da je njihov drugi sin rođen u londonskoj bolnici Portland te da će prinovi nadjenuti puno originalnije ime. 

Navodno će se zvati Hal Auden Cumberbatch, što je naziv koji je Shakespeare u svojem djelu nadjenuo mladome kralju Henriku V. prije okrunjenja. 

Princ Hal bio je i lik što ga je glumio Cumberbatchov dobar prijatelj Tom Hiddleston u TV serijalu 'The Hollow Crown' (2012.) u kojemu je Cumberbatch glumio kralja Richarda III., a Hiddleston princa Hala. 

Cumberbatch je engleski filmski, televizijski i kazališni glumac. Ostvario je brojne uloge, a za onu u 'Igri oponašanja' bio je nominiran za Oscar. Zapaženu ulogu ostvario je u špijunskom filmu 'Dečko, dama, kralj, špijun', igrao je Stephena Hawkinga u BBC-jevoj drami 'Hawking', Williama Pitta u povijesnom filmu 'Amazing Grace', Stephena Ezarda u mini seriji 'The Last Enemy', Paula Marshalla u 'Atonementu', a široj hrvatskoj publici najpoznatiji je po ulozi Sherlocka Holmesa u modernoj BBC-jevoj adaptaciji 'Sherlock'.