kreativne zvijezde

Slavni kao da se natječu tko će smisliti luđe ime za dijete: Jabuka, Sir, Sjever, Chicago

08.02.2018 u 06:36

Bionic
Reading

Trend biranja neobičnih imena za djecu potekao je iz Hollywooda, a iako se proširio svijetom, Amerikanci i dalje prednjače u osmišljavanju što čudnijih naziva. Jabuka, Egipat, Sjever i Chicago samo su neka od najnovijih imena tek rođenih bebica u svijetu slavnih...

Prošlu i ovu godinu celebrity je scenom zavladao pravi mali baby boom. I dok su pritom Hrvati pokazali kako je u posljednje vrijeme sve popularnije davati djeci stara hrvatska tradicionalna imena poput Mila, Zora, Maša ili Mare, holivudske zvijezde kao da se natječu koja će izmisliti neobičnije ime za svoju prinovu.

Ovih dana u centru medijske pažnje je mlada reality ikona Kylie Jenner jer je rodila djevojčicu i dala joj ime Stormi, što bi u prijevodu donekle značilo - oluja.

stormi webster 👼🏽

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)

Njezina starija sestra Kim Kardashian također je iznenadila izborom imena za svoje nasljednike. Tako su ona i suprug Kanye West prvoj kćerkici dali ime North (hrv. sjever), sina su nazvali Saint (Svetac), a najmlađu kćer, koju je nedavno na svijet donijela surogat majka, nazvali su Chicago. Uzme li se u obzir to da njihovo prezime u hrvatskom prijevodu znači 'zapad', dolazimo do vrlo humorističnih osobnih imena.

U odabiru naziva bio je kreativan i glazbeni par Beyonce i Jay-Z koji su prvo dijete nazvali Blue Ivy, a sedmomjesečne blizance Rumi i Sir.

  • +9
Beyonce i Jay-Z Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prije sedam godina rodila je i glazbena diva Alicia Keys, koja je nazvala dijete Egypt po afričkoj državi Egipat, koja ju se očito jako dojmila.

Pjevačica Black Eyed Peeasa Fergie i njezin suprug Josh Duhamel prije pet godina dočekali su sina kojem su dali ime Axl. Neobična izvedenica od Alex, koje je standardno u SAD-u, mnoge je iznenadila.

Iste godine roditelji su postali i glumac Channing Tatum i Jenna Dewan-Tatum te su svoju kćerkicu nazvali Everly. 'Zašto Everly? Jenna je to ime jednoga dana čula u svojoj glavi, a pretpostavljam da voli Everly Brothers', našalio se Channing kada su ga upitali kako su se odlučili za ime.

Najpoznatija holivudska plavuša Reese Witherspoon dijete je nazvala po svom rodnom kraju, pa se njezin sin zove Tennessee, što je mnoge zbunilo. 'Dobijete dijete i nazovete ga Tennessee. Još uvijek pokušavam shvatiti je li to muško ili žensko ime', našalila se glumičina prijateljica.

Njezin glumački kolega Chris Hemsworth kćer je nazvao India iako nikada nije posjetio tu zemlju. 'To je bilo ime koje nam se svidjelo. Birali smo između Indiana ili India, no na kraju je našoj djevojčici ipak više pristajalo India', rekao je glumac 2012., kada je postao ponosni otac.

Kada je riječ o neobičnim imenima, onda treba spomenuti i glumicu Gwyneth Paltrow koja je kćerku nazvala Apple (hrv. jabuka), a potom u emisiji kod Oprah objasnila zašto je izabrala voće za ime svoje nasljednice. 'Ime je zvučalo tako slatko i ljupko. Znate, jabuke su tako sočne i zdrave, a to je i biblijski motiv', kazala je Paltrow koja je nakon toga rodila sina i nazvala ga Moses ili Mojsije.

Oda planini, tako glasi ime djeteta slavnog fotografa Ethana DeLorenza i glumice Jene Malone, zvijezde filma 'Igre gladi'. Jednogodišnji sin Ode Mountain dobio je takvo ime jer su njegovi roditelji veliki zaljubljenici u prirodu pa su joj na taj način odali počast. 

Reality zvijezda Holly Maddison 2013. je postala majka djevojčice Rainbow Aurore, a nazvala ju je po nekadašnjoj neprijateljici iz srednje škole na koju je bila ljubomorna. U prijevodu ime njezine petogodišnjakinje znači 'duga aurora'.