MENTALNO ZDRAVLJE

Slavna ubojica vampira podijelila kako podnosi karantenu

29.05.2020 u 17:00

Bionic
Reading

Sarah Michelle Gellar nedavno je otkrila koje metode koristi kako bi sačuvala mentalno zdravlje tijekom pandemije

Glumica poznata po svojoj ulozi Buffy u istoimenoj seriji u stvarnom životu nije superjunakinja već obična žena koja se mora nositi s pritiscima i nesigurnostima vremena u kojem živimo. S obzirom da svi osjećamo strah i brigu zbog nepredvidljive budućnosti, kao i usamljenost zbog izolacije, to može uzrokovati dugotrajnu štetu mentalnom zdravlju. Baš zbog toga glumica je započela suradnju s Institutom Child Mind.

'Ovo je definitivno najviše tjeskobe i nesigurnosti što sam ikad osjećala. Iako nemam odgovor na sva pitanja, mogu barem podijeliti neke od stvari koje su meni bile korisne', rekla je 43-godišnja glumica.

Jedna od stvari koja je glumici stvarno pomogla je fizička aktivnost.

'Vježbam svaki dan. To je dobro za moje fizičko, no i za moje mentalno zdravlje', rekla je Sarah Michelle Gellar.

Glumica također puno čita.

'Obožavam knjige i to mi odvraća pažnju sa onoga što se događa te me prenosi negdje drugdje', kaže Sarah Michelle Gellar.

Glumica je također naglasila koliko je važno ostati u vezi s obitelji i prijateljima.

'Održavam kontakte s prijateljima i obitelji najbolje što mogu jer znam da mi treba ljudska interakcija', rekla je glumica.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Iako je prilično teško živjeti u doba pandemije, postoje neke svijetle točke u cijeloj priči.

'U potpunosti iskorištavam to što moram biti zatvorena u kuću s djecom. Dobivam puno zagrljaja, maženja i ljubavi', rekla je Sarah Michelle Gellar.

Duhovita glumica također pruža 'savjete' za karantenu na svojoj društvenoj mreži. U pitanju su kratke humoristične snimke.

'Kad vas ljudi pitaju koliko godina imate, nemojte brojati ovu godinu! Ne koristimo je pa je nema razloga brojati', primjer je jednog od tih kratkih duhovitih videa.

View this post on Instagram

#smgtipoftheday So this is a plus #quarantip

A post shared by Sarah Michelle (@sarahmgellar) on