jedva se izvukao

Slavko Štimac nakon borbe s koronom: 'Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem'

18.10.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Jedna je od najvećih glumačkih zvijezda bivše države i junak djetinjstva generacija rođenih sedamdesetih i osamdesetih godina u lipnju je završio u bolnici zbog obostrane upale pluća uzrokovane koronavirusom. Nema ga u javnosti i medijima jer se ne voli pojavljivati u njima osim iz profesionalnih razloga, odnosno kad za to ima povoda. Otkrio je kako se osjeća nakon što je bolovao od Covida-19

Glumačka legenda prije nekoliko dana proslavio je 61. rođendan. Publika ga se i danas sjeća zbog kultnih filmova u kojima je glumio još kao dječak. Prvu ulogu imao je u filmu 'Vuk samotnjak'.

'Zanimljivo je to da se ljudi poslije toliko godina sjećaju tih replika, srećem mlade ljude koji se nisu ni rodili kad sam snimao, a znaju scene i replike iz tih filmova, što valjda znači da ti filmovi i vrijede. Redatelji su me ispravljali ako bih nešto pogriješio i hvalili su me kad bih dobro odigrao i odmah upamtiš to i ne radiš iste greške', rekao je Slavko Štimac za RTL Exkluziv. Od 11. godine u svijetu je filma i glume, a nanizao je brojne uloge. Nije ga zanimala holivudska karijera pa je u SAD-u snimio samo dva niskobudžetna filma, a zaposlio se u Nacionalnoj knjižnici, u kojoj je radio na odjelu za slovenske jezike. U Americi je imao priliku snimati i s Adrienom Brodyjem.

Posljednjih godina više se posvetio kazalištu, a dok je u lipnju pripremao novu predstavu 'Da krenemo ispočetka', saznao je da ima koronavirus. Neko vrijeme bio je na respiratoru i jedva se izvukao. 'Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem, dobro sam. Što da kažem? Zdrav sam sada i dobro raspoložen', ispričao je na tu temu Slavko Štimac.

  • +3
Slavko Štimac Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL