Gledatelji RTL-ove uspješnice više su puta imali priliku vidjeti Martu Novak, koju utjelovljuje Jelena Perčin, kako priprema svoj sada već 'zloglasni' kolač koji je u radnji postao svojevrsni simbol i predmet razgovora među likovima. U iščekivanju novih nastavaka serije, evo recepta za slavni Martin cheesecake
Svaka scena u kojoj Jelena Perčin koja u sjenama glumi zlicu Martu miješa sastojke, priprema smjesu i pažljivo ukrašava desert unijela je dodatnu dozu napetosti i znatiželje, pa je ovaj slatki motiv prerastao u jedan od prepoznatljivih elemenata serije.
Upravo zahvaljujući tim prizorima cheesecake je stekao kultni status među fanovima, koji su jedva dočekali da saznaju i pravi recept kako bi ga isprobali kod kuće - bez drame, ali s jednakom dozom užitka. RTL.hr otkriva tajnu tog deserta koji, navode - 'obećava da će vas držati sitima do jeseni i početka nove sezone'.
Sastojci:
Podloga
- 250 g mljevenih keksa
- 130 g otopljenog maslaca
Krema
- 400 g krem sira
- 2 jaja
- 100 g bijelog šećera
- 1 žličica vanilin šećera
- 200 g slatkog vrhnja
- Preljev
- 400 g zamrznutih malina
- 150 g šećera u prahu
- 5 g želatine
- 2 žličice gustine
Priprema:
Spojite sve sastojke za podlogu, stavite smjesu u kalup i pecite na 150C šest minuta, bez ventilacije. Spojite sve sastojke za kremu, izmiksajte, prelijte preko podloge i pecite na 150C 25 minuta, bez ventilacije. Za preljev skuhajte maline sa šećerom, maknite s vatre i dodajte želatinu i gustin. Ohladite i prelijte preko cheesecakea.