POGLEDAJTE IH DANAS

Sjećate se Marisol, Esmeralde i Otimačice?

  • Autor: Ž.S.
  • Zadnja izmjena 28.05.2013 14:17
  • Objavljeno 28.05.2013 u 14:17
  • +13
  • +10

Sapunice

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iako se danas tome smijemo, 90-ih smo uz njihove sudbine znali pustiti i pokoju suzu. 'I bogati plaču', 'Divlja ruža', 'Marisol' i 'Esmeralda', samo su neke od sapunica koje su žarile i palile malim ekranima. Provjerili smo kako danas izgledaju zvijezde koje su svakodnevno ulazile u milijune domova

Era telenovela na hrvatskoj televiziji započela je još s Veronicom Castro, a zlatno doba te meksičke glumice počelo je još davnih 1980-ih kada je snimljena telenovela 'I bogati plaču', a zatim se proslavila glavnom ulogom u 'Divljoj ruži'

Legandarna glumica ima iza sebe velik broj teatralnih nastupa, snimljenih emisija i filmova te sapunica. Osim toga, Veronica Castro je i velika glazbenica te je za svoje pjevačke karijere snimila tridesetak albuma.

Jedna od uspješnijih telenovela koja je gledatelje prikovala uz male ekrane bila je i serija 'Ljubavne veze'. Lucero Hogaza León je imala trostruku ulogu igrajući sve tri sestre: Mariju Guadalupe, Mariju Paulu i Mariju Fernandu. Danas je Lucero uspješna glumica, pjevačica i TV voditeljica.

1996. simpatije gledatelja osvojila je tužna priča o djevojci Marisol koja kroz život prolazi s ožiljkom na licu nakon što je pala na zrcalo. Kako bi zaradila za život i bolesnu majku, prodaje umjetno cvijeće. Majka joj umire, a da joj ne otkrije tajnu kako je ona zapravo unuka imućnog Don Alonsa.
Marisol je utjelovila meksička glumica Erika Buenfil koja je i dalje vrlo aktivna u telenovelama, ali pronašla se i u hororima. Snimala je i glazbene albume, a povremeno nastupa i u kazalištima.

1997. godine uslijedila je priča o lijepoj, nevinoj djevojci, slijepoj od rođenja. Riječ je o Esmeraldi koja je pogrešno proglašena mrtvorođenčem. Ona je zapravo biološka kći imućnih Penarrealovih, a zaljubit će se u Jose Armanda kojeg su oni odgojili i kojemu će roditi dijete. Leticia Calderon koja je glumila Esmeraldu upravo je u toj seriji doživjela vrhunac svoje slave, iako je kasnije ostala aktivna u mnogim sličnim telenovelama.

Kraljica latinoameričkih sapunica, 38-godišnja Gabriela Spanic nedavno je dobila nacionalnu nagradu Meksika za velik doprinos zajednici nakon 23-godišnje karijere u brojnim TV serijama. Najpoznatija je po ulozi u seriji 'Otimačica' koja ju je i proslavila prije 12 godina, a koja je kao tematiku imala zamjenu identiteta.

Telenovele 'Kad budeš moja', 'Sumnja', 'Odavde do vječnosti' obilježila je lijepa 34-godišnja Silvia Navarro koja iza sebe već ima 15 godina iskustva u sapunicama.

Zanosna seksipilna crnka Bárbara Mori utjelovila je zgodnu, ali pokvarenu Rubi koja je uvijek sanjala o boljem životu, a izgled joj je bio najveće oružje. Barbara je svoju karijeru započela kao manekenka, a poznata je postala po ulozi Rubi kojom je osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu magazina TV y Novelas za 2004/2005. godinu.

Esmeralda

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi