najavile povratak

Sjećate se Girls Aloud? Ponovo su se okupile i kreću na turneju

27.11.2023 u 12:13

Bionic
Reading

Jedan od napoznatijih svijetskih ženskih sastava ponovno će, iduće godine na svirke po Velikoj Britaniji i Irskoj. Najavu su započele na društvenim mrežama objavama koje su zaintrigirale fanove, a onda su objavile i planove za turneju. Jedan od glavnih razloga za okupljanje je sjećanje na preminulu članicu Sarah Harding

Cheryl Tweedy je ispričala kako su o povratničkoj turneji razmišljale puno prije smrti Sarah Harding, ali su ideju, očekivano, odbacili kad je ona preminula u rujnu 2021. nakon kratke, ali teške borbe s rakom dojke.

'Pričale smo da bismo trebale nešto napraviti za 20. godišnjicu osnutka benda još prije nekoliko godina. To nam se činilo kao idealan trenutak za slavlje. No, kada se Sarah razboljela, sve se promijenilo. Preminula je godinu dana prije godišnjice i nekako se nije činilo u redu da bilo što radimo, činilo nam se da je prerano. Sad je taj trenutak došao. Mislim da je vrijeme da slavimo Sarah, bend i činjenicu da to možemo napraviti i 21 godinu kasnije. To je velika čast na mnogo načina', izjavila je Cheryl.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

 

Kimberly Walsh se nadovezala i rekla da su sve članice grupe osjetile ljubav fanova nakon smrti Sarah Harding i te su lijepe emocije bile dodatni poticaj da nešto naprave. 'Kroz prošlu godinu mnogi su nam pokazali osjećaje, naravno najviše za Sarah ali i za sve nas', izjavila je, a Nicola Roberts je poručila da 'žele da im ljudi kažu kako im je njihov koncert bio jedna od najboljih večeri u životu'.

Girls Aloud nastale su 2002. godine nakon što su se Cheryl Tweedy, Nadine Coyle, Nicola Roberts, Kimberley Walsh i pokojna Harding, okušale kao natjecateljice u ITV-ovom talent showu 'Popstars: The Rivals'. Njihov prvi singl 'Sound of the Underground', bio je četiri tjedna za redom na prvom mjestu na britanskim top-listama, a među ostalim su osvojile Brit Award za najbolji singl 2009. godine, za pjesmu 'The Promise'. Nakon 11 godina razišle se odradivši veliku turneju 2013. godine.

Girls Aloud Izvor: EPA / Autor: CHRIS YOUNG