nekadašnja pop PRINCEZA

Sjećate li se Zane Nimani? Jedna od najvećih glazbenih zvijezda bivše države danas vodi potpuno drugačiji život

19.03.2020 u 07:00

Bionic
Reading

Malo tko se ne sjeća pjesama 'Dodirni mi kolena', 'Rukuju se rukuju', 'Jabuke i vino', 'Majstor za poljupce' i mnogih drugih koje je otpjevala pjevačica poznata po kratkoj kosi i 'maznom' glasu. Zana Nimani, koja se danas preziva Šiškin, živi daleko od svjetla pozornica

Grupa Zana nastala je 1979. godine a osnovali su je klavijaturist Zoran Živanović i gitarist Radovan Jovićević s kojim je Zana Nimani bila u vezi. Na snimanju na Radio Beogradu tamo ih je zapazila Marina Tucaković kojoj se svidio Zanin vokal pa im je napisala nekoliko pjesma.

Pet godina nakon toga Zana je krenula u solo karijeru. Navodno je grupu napustila zbog raskida veze sa Radovanom Jovićevićem, ali to nikada nije potvrđeno. Tijekom solističke karijere je među ostalim snimila duet 'Jabuke i vino' sa Željkom Bebekom. S grupom 'Divlji Anđeli' snimila je singl 'Totalni kontakt'. Nakon što je 1986. objavila album 'Noćas pjevam samo tebi' odlučila se ostaviti glazbe. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila kćer Teu.

Izvor: Društvene mreže

Zanin bezvremenski hit 'Dodirni mi koljena' mnogo godina kasnije obradila i Severina. Pjesmu je napisala Marina Tucaković kojoj je to bio prvi veliki hit, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorica glazbene scene Jugoslavije.

Izvor: Društvene mreže

Nekoliko mjeseci nakon poroda, u jeku rata napustila je Beograd i odselila u Kanadu. Diploma Pravnog fakulteta omogućila joj je posao u tvrtki koja se bavi prodajom nekretnina, dok joj suprug Đorđe radi u željeznici.

Zana danas ima 59 godina i ne planira se vratiti u Srbiju koju više ni ne posjećuje.

Zanina kćerka Tea prije godinu dana završila je fakultet, a iako je Tea naslijedila majčin glazbeni talent i pjevala u nekoliko mjuzikla, glazbenoj karijeri se ipak nije okrenula već se posvetila studiranju.