LJUBAV U BIJELOM

Sjećate li se ovog fatalnog TV para?

05.06.2013 u 14:01

Uvod u anatomiju

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Bionic
Reading

Glumci Patrick Dempsey i Ellen Pompeo u seriji 'Uvod u anatomiju' glume jedan od najromantičnijih i najdramatičnijih parova današnjice, doktore Meredith Grey i Zgodnog, Dereka Sheparda

Mnogi su mediji bili uvjereni da se kemija Patricka Dempseyja i Ellen Pompeo, zvijezda 'Uvoda u anatomiju', s malih ekrana prenijela i u stvarni život, ali oboje i dalje tvrde da se međusobno jako vole kao filmski partneri. No zato privatno žale što ne provode više vremena zajedno tijekom pauze u snimanjima. U nastavku pročitajte manje poznate činjenice o Patricku i Ellen.

Patrick Dempsey

Prvi izbor autorice serije Shonde Rhimes za ulogu Dereka Shepherda bio je glumac Rob Lowe. Međutim, Lowe je odbio ulogu smatrajući da serija neće preživjeti ljeto i novu sezonu. Kasnije je u jednom intervjuu priznao da je pogriješio: 'Nije mi trebalo dugo da shvatim da sam pogriješio. Svaki put kad vidim 'Uvod u anatomiju' na televiziji, požalim što nisam prihvatio ulogu dr. Zgodnog. Ali, u glumačkom poslu uvijek ima rizičnih odluka, svakom se glumcu dogodi barem jednom ovakav propust…', rekao je Lowe. Patrick Dempsey priznao je pak časopisu People da je žarko želio ulogu dr. Chasea iz medicinske serije 'Dr. House', ali ne krije da je išao i na audiciju za ulogu dr. Gregoryja Housea

Patrick Dempsey daleko je najpoznatiji glumac u seriji, što zbog 'radnog' iskustva u Hollywoodu (glumio je u preko 60-ak filmova i serija), a što zbog osebujnog privatnog života – mediji su se zainteresirali za njegov život nakon što je 1987. oženio 27 godina stariju učiteljicu glume Rocky Parker, majku svojeg najboljeg prijatelja i vršnjaka, glumca Coreyja Parkera.


Dempseyju je u 12. godini dijagnosticirana disleksija koja ga je, vjeruje se, koštala mnogih dobrih uloga. Autorica serije Rhimes isprva nije primijetila njegov poremećaj nego je na prvom zajedničkom sastanku i čitanju scenarija mislila da se Dempseyju ne sviđa kako je scenarij napisan. 'Kad smo svi doznali za disleksiju, Dempseyju je laknulo. Sada svi razumijemo njegovu borbu s čitanjem riječi iz scenarija i svi bez problema uskačemo u pomoć kada negdje zapne', rekla je Rhimes.

Dempsey je u nekoliko životnih situacija iskoristio znanje iz serije. Kada je s kćerkom Talulom odjurio u bolnicu jer je ozlijedila bradu, savjetovao je doktorima da joj zatvore ranu medicinskim ljepilom kako kasnije ne bi ostali vidljivi šavovi. 'Ne znam zašto mi je to palo na pamet. Kad sam razgovarao s doktorima, osjećao sam se kao da sam na setu. Odmah je u meni proradio 'televizijski neurokirurg'. Sada mi je drago što sam to napravio za svoju kćer...', rekao je Dempsey.


Prošle je godine Dempsey spasio život 17-godišnjem momku koji se prevrnuo u automobilu ispred njegove kuće u Malibuu. 'Bojao sam se za svoj život. Nakon što se automobil triput preokrenuo, ostao sam sam u automobilu. Patrick Dempsey mi je prvi prišao, ali tada nisam znao otkud mi je poznat. Izvadio me iz auta, pozvao hitnu pomoć i ostao uz mene dok pomoć nije stigla. Kasnije je nazvao moju majku da provjeri jesam li se oporavio', rekao je tinejdžer.

Dok ne snima, prema mnogima najzgodniji glumac današnjice vrijeme provodi s obitelji, suprugom i troje djece, i to najčešće u toplijim krajevima poput Kariba ili San Jose del Caba u Meksiku. Zbog majčine smrti, Dempsey je u svom rodnom gradu Lewistonu otvorio medicinski centar za istraživanje raka s ciljem da donacijama ili uz pomoć raznih organiziranih događaja prikupi financijska sredstva za istraživanje i liječenje bolesnika. Prvi humanitarni događaj bio je 2009., kada je u maratonu sudjelovalo preko 3.500 biciklista, trkača i hodača koji su prikupili više od milijun dolara za istraživanje. Među trkačima je bio i sam Dempsey, a otad se ista utrka organizira svake godine. Dempsey je u siječnju ove godine kupio kompaniju Tully Coffee za 9,15 milijuna dolara te je tako spasio od stečaja, a za koju se natjecao i veliki Starbucks.

Ellen Pompeo

Prva velika uloga Ellen Pompeo bila je u filmu Brada Silberlinga 'Ljubav na mjesečini' (2002) u kojem je glumila uz bok Susan Sarandon, Dustinu Hoffmanu i Jakeu Gyllenhaalu. Dotad je imala manje uloge u 'In the Weeds' (2000) i 'Coming Soon' (1999). Zanimljivo je da je Pompeo glumila i u filmu 'Daredevil' (2003), no u finalnoj verziji koja je bila prikazivana u kinima, njezina jedina scena bila je izbačena.

Pompeo je najmlađa od šestero braće i sestara. Majka je preminula od predoziranja tabletama kada je Ellen imala četiri godine, a o cijeloj se obitelji brinuo otac. Lovac na talente otkrio ju je dok je radila u restoranu SoHo Bar & Grill u New Yorku.


Pompeo se udala 2007. za producenta Chrisa Iveryja na intimnoj ceremoniji u gradskoj vijećnici u New Yorku. Na ceremoniji je bio i gradonačelnik Michael Bloomberg koji je ujedno bio i jedan od svjedoka. Skoro dvije godine kasnije, Pompeo je rodila kćer Stellu Lunu Pompeo Ivery. Producenti televizijske kuće ABC nisu htjeli prekinuti snimanje šeste sezone serije zbog Pompeine trudnoće, već su zahtijevali da se glumica što manje prikazuje na ekranu, ili da se snima samo u vrećastim doktorskim kutama kako bi se izbjegao njezin trudnički trbuh.

Iako joj je bio ponuđen kaskader, glumica Ellen Pompeo željela je sama odglumiti najtežu scenu treće sezone kada njezin lik Meredith pada u more s trajektnog terminala, no naposljetku je tu scenu ponavljala nekoliko puta zbog činjenice da se snimala specijalnom 'sporo snimajućom' kamerom pod specifičnim kutom snimanja.

Godine 2011., Pompeo je bila deveta najbolje plaćena televizijska glumica, koja je u samo jednoj sezoni zaradila sedam milijuna dolara, a 2012. zarađivala je devet milijuna dolara po sezoni.

Na kraju dodajmo da se osma sezona serije 'Uvod u anatomiju' počela prikazivati u utorak, 4. lipnja u 21,10 sati na RTL Televiziji