posvetio se obitelji i crkvi

Sjećate li se otkačenog Rafe? Pobijedio je u talent showu, a evo što danas radi

29.08.2017 u 07:02

Bionic
Reading

Dugokosi roker iz Ploča, kojeg je čitava Hrvatska obožavala tijekom reality programa u kojem je nastupio prije 14 godina, danas izgleda i živi posve drukčije. Poznato je da se nakon bavljenja glazbom povukao daleko od očiju javnosti i posvetio kršćanskim vrijednostima, no mnogima je nepoznato čime se točno bavi

Imao je 15 godina kad je osvojio prvo mjesto publike na festivalu pjevača u rodnim Pločama, a šira hrvatska javnost upoznala ga je pet godina kasnije, na natjecanju ‘Story Supernova Music Talents’, na kojem je pobijedio.

Nakon snimljenog singla 'Ja sam Rafo' nastupio je i na Splitskom festivalu te osvojio drugo mjesto publike, počeo snimati prvi album, no nakon toga je naglo stao njegov interes za svjetla pozornica. Kasnije se pojavio još samo u reality showu ‘Farma’ 2008. godine, u kojem je odnio pobjedu.

Potom se za njega opet nije čulo sve dok na Laudato TV-u nije počeo uređivati i voditi emisiju 'Blagoslovljen tek', koja se emitira već nekoliko sezona. Riječ je o emisiji u kojoj obilazi Hrvatsku i dolazi u goste ljudima koji osim što odlično kuhaju imaju snažno svjedočanstvo vjere.

'Danas radim kao viši stručni referent u Odjelu za turizam i sretan sam da mogu pridonositi našem kućanstvu i biti hranitelj. To je ono što određuje muškarca i ako nije u mogućnosti ispuniti tu ulogu, može postati nezadovoljan. Mislim da muškarac u obitelji ima ulogu analognu onoj kakvu ima Isus u Crkvi. On je vodi, čuva i hrani fizički i duhovno. Muškarac se brine za materijalno dobro obitelji, ali ne smije zaboraviti i duhovnu komponentu. On je u obitelji na neki način i duhovni voditelj. A da bi to mogao raditi kako treba, potrebno je poznavati Isusov život te učiti na njegovom primjeru. Također, jako je važno komunicirati s članovima svoje obitelji, biti upoznat s njihovim problemima i svime što je njima važno te ih uvažavati pri donošenju bilo kakvih odluka. I naravno, sve to činiti s puno ljubavi. Sretan sam što imam dobru i mudru suprugu koja razumije sve ovo pa mi dopušta da budem glava obitelji unatoč svim mojim manama i nesavršenostima', izjavio je ranije za Laudato TV.

Godinama se nije bavio glazbom, tek je svirao u crkvenom bendu te u molitvenoj zajednici, ali sebi za dušu. Ne koristi društvene mreže, a s ljudima iz glazbenog svijeta viđa se rijetko. Ne izlazi u klubove, niti posjećuje evente. Druži se s obitelji i prijateljima.

  • +2
Rafael Dropulić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Rafael je već sedam godina sretno oženjen suprugom Marinom koja je, poput njega, aktivna u crkvi.