novi angažman

Siniša Vuco postaje televizijski voditelj, ispričao nam je kako se spremao za taj podvig: 'Nemojte se iznenaditi ako ugostim Donalda Trumpa'

07.01.2021 u 08:33

Bionic
Reading

Od petka 8. siječnja starta nova karijera osebujnog splitskog glazbenika. Riječ je o autorskom televizijskom formatu koji će se emitirati na Z1 televiziji, a u kojem će gledatelji upoznati prijatelje Siniše Vuce, osobe koje su njemu zanimljive, a uz njih će mu u goste doći i eminentna imena iz svijeta estrade, politike i javnog života. U emisiji, kaže, neće biti zabranjenih tema ni pitanja, a on predviđa da će emisija postati pravi televizijski hit. Za tportal je ispričao kako je došlo do njegovog angažmana i što gledatelji mogu očekivati od njegovog showa, ali i kako mu sad izgleda život kad nema nastupa i putovanja

Uz (povećani) zdravstveni rizik, jesenski 'lockdown' mnogima je pojačao egzistencijalnu neizvjesnost. S posljedicama pandemije posebno teško se nosi i kreativna industrija. Kraj ograničenjima za koncerte i veća javna okupljanja zasad nisu na vidiku pa se umjetnici snalaze kako znaju.

Siniša Vuco je tako prihvatio televizijski angažman. Uz njegovu nepredvidljivost i osebujnost ne treba ni sumnjati kako će u showu kojeg priprema biti svakakvi iznenađenja. Za početak nam je ispričao kako je došlo do angažmana i kako se pripremao za emisiju.

'Prije 12-tak godina sam razmišljao da pokrenem vlastiti emisiju no kako sam bio okupiran koncertima, snimanjima i ostalim glazbenim obavezama, nije bilo vremena za takvo nešto. Kako je došla korona i nije bilo koncerata, gostovao sam na nekoliko podcasta i to je bilo dosta gledano. Moj prijatelj Jumbo koji je od prvog dana bio u emisiji 'Nightmare Stage' iliti 'Noćnoj mori' Željka Malnara predložio mi je da napravimo 'Vuco show' koji bi išao i televizijski i internetski. Otišli smo na razgovor i urednicima Z1 televizije se svidjela se ideja. Krećemo od 8. siječnja, a emisija će trajati dva sata, a počinje u 23 sata. Želim zabaviti sam sebe, svoje goste i gledatelje. Bit će to dinamična, opuštajuća, dobroćudna, optimistična emisija kakve trenutno nema na ostalim televizijama', govori nam.

Nije se, kaže, posebno pripremao za emisiju. 'Mi svi izvođači, pogotovo ja s trideset godina profesionalnog bavljenja ovim poslom, gostovali smo u brojnim televizijskim formatima. Znam kako se treba ponašati, a za neke stvari sam se rodio sam od sebe. Na svakom svom koncertu volim pričati između pjesama, ali volim i slušati. Nastojat ću dovesti goste iz svih sfera. Voditelj znači vođa, znači to može samo lider. Imao sam nekoliko prijateljskih ručkova s osobama koji su voditelji pa su mi savjetovali budući da radim show, da budem to što jesam. Imat ću po tri gosta. Jedan će biti iz javnog života pjevač, ugledni liječnik, sportaš, političar, drugi će biti netko od izvođača i treći gost će biti netko tko je nepoznat široj javnosti a zanimljiv je iz raznih sfera života. Nemojte se iznenaditi ako u mojoj emisiji bude gostovao Donald Trump, ali i druge svjetske zvijezde. Naravno online putem. Svako svoje putovanje u svijet ću iskoristiti za emisiju, bit će tu i reportaža, a emisija će sigurno s vremenom evoluirati i rasti', otkrio je.

Među ljudima koji su mu dragi kao televizijski lica ističe Gorana Milića, Grahama Nortona i Željka Malnara. Ispričao nam je što očekuje od svog showa. 'Volio bih spojiti dvije krajnosti - glamur raskošne produkcije Grahama Nortona i direktnu, skromnu izvedbu Željka Malnara. Očekujem da to bude format kakav su bile zabavne emisije početkom i krajem osamdesetih godina. Očekujem da to gledaju mlađi i stariji gledatelji, cijele obitelji i da bude uspješna, bez lažne skromnosti. Očekujem da ljudi uz tu emisiju lakše podnesu vrijeme pandemije i potresa i veliki mi je ponos da ću uključiti i gledatelje', iskren je Vuco. Emisija će ići uživo i imat će humanitarni karakter, a tematika i teme showa bit će, kaže, one koje zanimaju publiku.

  • +4
Siniša Vuco Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dotakli smo se i njegove najmlađe kćeri Brigite Ivke koja će nastupiti na ovogodišnjoj Dori. 'Zadovoljan sam sretan i uzbuđen što je nenadano uletjela u taj svijet glazbe jer ona je voljela raditi glazbu i tekstove. Iznenadila me kad sam došao u posjetu njoj i vidjeti unuku Gitu. Imala je sreću što se spojila s krasnim dečkima Gocom i Dorijanom te sinom moje prijateljice Alke Vuice, Arijanom. Dečki nastupaju bez Brigite i na Zagrebačkom festivalu i s tom underground, trap muzikom nastupaju na dva ugledna festivala. Napravit ćemo sve da Brigita super predstavi svoju pjesmu i svoj tim. Ja ću joj pomoći u pjevanju iako o ona super odrađuje. Već pripremaju i drugu pjesmu za nju. Mislim da će to biti super', ističe ponosni tata.

U koronagodini u kojoj mnogi njegovi kolege glazbenici posustaju, očajavaju splitska legenda privodi kraju snimanje čak dva albuma. Jedan album objavljuje kao Siniša Vuco, drugi je onaj što ga dovršava kao general Vasilij Mitu i na kojem sa svojim bendom Živim blatom radi već 12 i pol godina.

'Malo mi je čudno što nema putovanja, koncerata. Veliki mi je stres živjeti bez toga. Zato mi je drago da ću energiju preusmjeriti u emisiju, a publika koja me gledala na nastupima sad će moći pratiti skroz show', poručio je.