NOVI POSLOVNI IZAZOV

Siniša Kovačić nakon 22 godine odlazi s HRT-a, a možda i s televizije

30.01.2018 u 10:37

Bionic
Reading

Dugogodišnji novinar, urednik i voditelj te bivši v. d. glavnog ravnatelja HRT-a u Siniša Kovačić navodno je prošle nedjelje zatražio sporazumni raskid ugovora, a u srijedu će mu, kako doznajemo, biti posljednji dan na HRT-u

Da se sprema na taj korak, moglo se iščitati nakon zadnjeg 'Dnevnika 3' koji je vodio i uređivao prošlog četvrtka, kada je emisiju završio riječima: 'Uz još jedan pozdrav i zahvalu na pozornosti, opraštam se od vas.' Govori se da je Siniša Kovačić već mjesecima imao nekoliko ponuda za novi posao izvan HRT-a, no nepoznato je kakav je to novi poslovni izazov prihvatio, piše direktno.hr.  

U medijskim krugovima intenzivno se spekulira da Kovačić odlazi s televizije u PR vode, no službena potvrda tih glasina tek se očekuje.

Kad se iz rodne Koprivnice preselio u Zagreb, 1995. godine upisao je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti te iste godine prošao audiciju na HTV-u i dobio prvi honorarni posao u redakciji emisije 'Zagrebačka panorama'. Na trećoj godini studija prebacio se na Hrvatske studije, na kojima je diplomirao 2003. godine. U stalni radni odnos na HRT-u primljen je 2003. godine, nakon što je sedam godina radio kao honorarac. Godine 2008. postao je urednik deska HTV-a i urednik središnjeg 'Dnevnika', a 2012. s kolegama Dijanom Čuljak i Mislavom Togonalom pokreće gledani 'Dnevnik 3'.

Nekoliko godina kao vanjski suradnik predavao je na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te na Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays. U svibnju 2015. godine Kovačić je bio dio ekipe koja je pokrenula udruženje Hrvatskih novinara i publicista – HNiP.

  • +5
Siniša Kovačić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL