MICHEAL RICHARDSON

Sin Liama Neesona krenuo stopama roditelja i pokojnoj majci u čast uzeo njezino prezime

18.04.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Uz oca, ikonu akcijskih filmova, ali i obitelj s majčine strane, koji su redom dio britanske glumačke dinastije, nije trebalo ni sumnjati da će 27-godišnji Micheal krenuti bilo kojim drugim, osim glumačkim stopama svoje slavne obitelji

Zovu ga novom zvijezdom Hollywooda, a neki bi možda ga mogli nazvati i nepo bebom. Micheal Richardson ima 27 godina i po svom obiteljskom stablu nije nikakva nepoznanica u glumačkom svijetu.

Njegov je otac slavni glumac Liam Neeson, a majka Neesonova najveća ljubav, pokojna glumica Natasha Richardson, baka mu je glumačka ikona Vanessa Redgrave, djed redatelj Tony Richardson, a teta Joely Richardson. Kao da to nije dovoljno, pradjed mu je bio engleski kazališni i filmski glumac, redatelj, menadžer i autor Michael Redgrave, a prabaka glumica Rachel Kempson.

  • +4
Micheal Neeson / Micheal Richardson Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

A da jabuka ne pada daleko od stabla pokazala se i u slučaju ovog mladog i perspektivnog glumca, koji je svoj talent pokazao u filmu 'On Our Way', a na koji bi zasigurno itekako bila ponosna njegova majka, koja je preminula u ožujku 2009. godine nakon nesreće koja joj se dogodila na skijanju. On je tada imao samo 13 godina i njezina smrt obilježila ga je za cijeli život.

Iako je Micheal kršten kao Micheal Neeson, 2018. godine, uz dopuštenje oca Liama Neesona, odlučio je promijeniti prezime i time odati počast svojoj pokojnoj majci, pa se od tada predstavlja kao Micheal Richardson.

Liam Neeson i Micheal Richardson - 'Sjećanja iz Italije' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Na filmskom platnu debitirao je još 2013. s manjom ulogom u filmu 'Voditelj 2: Legenda se nastavlja', a s ocem je blumio 2020. u filmu 'Sjećanja iz Italije'.

Tek godinama nakon majčine smrti Micheal je priznao kako je utjehu zbog gubitka pronašao u alkoholu i drogama. Da je uistinu zaglibio u tome potvrđuje i njegovo priznanje da je 'dotakao dno'. 

'Puno sam partijao i izlazio. Mislio sam da sam faca ako se drogiram', otkrio je 2015. u jednom intervjuu, nakon izlaska iz klinike za odvikavanje.