odmor za dušu

Severina uronila u svetu rijeku Jordan koja je u njoj probudila sjećanja na davno putovanje nakon rastave od Milana Popovića

23.11.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Već nekoliko dana Severina uživa u Jordanu i upoznaje nova mjesta i ljude. Tom prilikom prisjetila se putovanja Izraelom prije osam godina, gdje se prvi put okupala u rijeci Jordan

Jedna od naših najpoznatijih pjevačica već nekoliko dana uživa na Bliskom Istoku, a prirodne ljepote Jordana uistinu su osvojile srce naše Severine. Posjetila je Dolinu mjeseca, Mrtvo more, vidjela povijesne antičke ostatke, a posjet rijeci Jordan posjetio ju je na putovanje u Izrael.

Izrael je posjetila prije osam godina, a rijeka Jordan evocirala je na to prekrasno putovanje 2014. godine te je podijelila par dragih fotografija s tog davnog putovanja.

'Putovanje u Jordan me sjetilo na putovanje u Izrael, prije 8 godina. Tada sam s izraelske strane ušla u rijeku Jordan, koja je prirodna granica Izraela i Jordana. Sada sam bila na suprotnoj strani i gledala ljude kako sretni ulaze u rijeku Jordan. Nezaboravno', napisala je Severina u objavi na Instagramu.

Rijeka Jordan smatra se jednom od najsvetijih rijeka na svijetu jer upravo se tamo dogodilo krštenje Krista. Tamo je Ivan Krstitelj dao prvi sakrament Kristu, o čemu svjedoči i ploča ispred koje je pozirala Severina prije osam godina.

'Onih dana dođe Isus iz Nazareta galilejskoga i primi u Jordanu krštenje od Ivana. I odmah, čim izađe iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha poput goluba gdje silazi na nj, a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!', piše na ploči koju su podigli hrvatski hodočasnici.