MICKAILIA JE POSTALA IZAAK

Šest mjeseci boli i patnje: Transrodni sin slavne Sade Adu zahvalio mami što je bila uz njega tijekom promjene spola

27.09.2019 u 10:54

Bionic
Reading

Dirljivom objavom na svom privatnom Instagram profilu 23-godišnji Izaak Adu otkrio je kako je uz njega, tijekom posljednjih šest mjeseci bolne promjene spola, bila u svakom trenutku njegova majka, pjevačica Sade Adu

Krajem 90-ih slavna pjevačica Sade Adu jedno je vrijeme živjela s glazbenim producentom Bobom Morganom s Jamajke, a tijekom njihove veze ostala je i trudna. Svoje prvo i jedino dijete, kćerkicu koju je nazvala Mickailia 'Ila' Adu, rodila je 21. srpnja 1996.

Djevojčica je većinu života provela nesigurna u sebe, a onda je 2016. godine, na 'Coming Out Day' odlučila sa svijetom podijeliti svoju najveću intimu i otkrila kako je ona transrodna osoba. Tijekom cijelog tog perioda upravo je najveću potporu imala u svojoj majci, pjevačici Sade Adu, a cijeli svoj proces tranzicije iz žene u muškarca, Mickailia 'Ila' Adu opisala je u svom dnevniku koji je vodila na društvenim mrežama.

Šest mjeseci trajao je cjelokupni, iznimno bolan proces promjene spola, koji je bio i emotivno iscrpljujući, a nakon svega Mickailia 'Ila' Adu postala je Izaak Theo Adu.

  • +4
Sade Adu Izvor: EPA / Autor: ANGELIKA WARMUTH

'Bio je ovo dug i težak put, no uspjeli smo!! Vraćamo se kući!! Hvala ti mama što si bila uz mene ovih posljednjih šest mjeseci. Hvala ti što si se borila sa mnom i pomogla mi da postanem muškarac kakav sam danas. Hvala ti na svim ohrabrenjima kada mi je bilo najteže, kao i za ljubav koju si mi dala. Tvoje srce je tako čisto! Volim te najviše na svijetu!'

Izaak Theo Adu podvrgnuo se faloplastici, a riječ je o postupku plastične kirurgije za izgradnju, rekonstrukciju ili povećanje penisa, koju koriste transrodne osobe koje žele u potpunosti promijeniti spol.