NICOLE KIDMAN I HUGH GRANT

Serija 'Slom' ima sve što treba imati triler, ali za ekrane će vas prikovati sjajna izvedba zvjezdane glumačke postave

22.11.2020 u 21:05

Bionic
Reading

Nova HBO-ova serija 'Slom', koju trenutno možete pratiti na MAXtv-u, ima sva uobičajena obilježja trilera poput bogatog bračnog para, zavodljivog neznanca i ubojstva, ali ono što će vas stvarno prikovati za ekran je sjajna gluma holivudskih zvijezda Hugha Grant i Nicole Kidman

Mnogi su s novom HBO-ovom miniserijom pokušali utažiti glad za fantastičnom Nicole Kidman, nastalu sa završetkom druge sezone 'Malih laži', ali po novu porciju 'Sloma' nerijetki se vraćaju zbog odličnog Hugha Granta, koji se opet našao u već iskušanoj blago satiričkoj ulozi duhovitog Britanca Jonathana Frasera, seksi supruga elegantne Njujorčanke Grace, koju glumi Nicole Kidman.

Grace i Jonathan žive u idili bogatog i urbanog Upper East Sidea i imaju uspješne karijere terapeutkinje i dječjeg onkologa. Posao kako se čini ne utječe previše na njihov sretan brak i kvalitetan seksualni život, a ni odgoj njihovog jedinog djeteta Henryja (Noah Jupe) nije previše zahtjevan posao. Grace sve to hendla u zadivljujućoj garderobi od baršuna, šifona i satena, ukrašenom raznim draguljima.

Jedini dio njihovog života koji ga naizgled pomalo izbacuje iz ravnoteže je njihov zatvoreni društveni krug usredotočen na Reardon, elitnu privatnu školu koju pohađa njihov Henry. Grace je član moćnog školskog odbora roditelja, ali za ovu se poziciju ne mora puno truditi obzirom da je glavni donator škole njezin bogati i fizički vrlo impozantan otac (Donald Sutherland).

Kidman se kao Celestu u posljednjoj sezoni 'Malih laži' moglo dosta vidjeti udobno smještenu u fotelju ordinacije terapeuta, ali u 'Slomu' je sjela u stolicu terapeuta, iako će se pokazati da ni Grace nije daleko od svojih klijenata.

'U jednom je trenutku pažljiv, ljubazan, a već u sljedećem na granici vrijeđanja', žali joj se tijekom seanse jedna žena, a paru suočenom s nevjerom Grace sugerira da je 'dio uzbuđenja preljuba taj što postoji u sjeni primarne veze'.

Ne slutite li još uvijek ništa iz ovoga, možda vas originalni naslov djela spisateljice Jean Hanff Korelitz 'Trebali ste znati', na kojem se temelji serija 'Slom', navede na pravi trag.

Za kraj idile Fraserovih zaslužna je Elena Alves (Matilda De Angelis), jedna od članica odbora za stipendije koja je daleko od materijalnog i društvenog statusa ostalih članica. Međutim, mlađa je od svih njih i jednostavno predivna, a u klasnom ratovanju njezine su grudi vrlo ubojito oružje.

  • +24
Serija 'Slom' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Prvi put ih izbacuje tijekom sastanka na kojem se planira prikupljanje novčanih sredstava, a iako je imala dobar razlog za to, hranjenje svoje malene kćeri, ostali to doživljavaju kao neprijateljski i pasivno-agresivan čin.

Međutim, čini se da nisu bili sasvim u krivu, što postaje očito kad Elena, želeći razgovarati o tome kako još može pomoći Reardonu, u svlačionici teretane pred Grace zakorači potpuno gola.

Svoj je dekolte Elena izbacila i u raskošnom stanu jedne obitelji, na sastanku vezanom uz prikupljanje sredstava na kojem su bili svi koji nešto znače. Sljedećeg jutra Elenu su pronašli ubijenu, Jonathan se zatvorio u sebe, a Grace počinje razmišljati kako ni svoje najbliže možda nikad ne možemo znati dobro, čak i ako ste profesionalni terapeut i obučeni za analizu ponašanja ljudi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Redateljica Susanne Bier ('Noćni menadžer' i 'Nakon vjenčanja') i scenarist David E. Kelly ('Male laži') specijalizirali su se za portretiranje dobrostojećih parova koji se nalaze na prikrivenoj silaznoj putanji, ali za uspjeh ovog sjajnog psihološkog trilera zaslužna je sjajna glumačka postava.

Za dozu tajanstvenosti zaslužna je Grantova karakteristična maniara s ustima stisnutim u poluosmijeh i pogleda spuštenog prema dolje, iz koje je teško pročitati je li preslatko sramežljiv ili obmanjujući.

'Kao i Grace, očajnički ćete željeti vjerovati da je Jonathan u biti pristojan čovjek. Grantovo sumnjivo ponašanje čini tako savršeno zapaljivu smjesu s krhkom elegancijom Nicole Kidman da je pravo čudo što ih nisu već ranije spojili', navodi u recenziji serije The Guardian.

Seriju 'Slom' možete pratiti na HBO, koji se nalazi u ponudi MAXtv-a, a posljednja epizoda miniserije od šest epizoda na rasporedu je u ponedjeljak 30. studenog.