'ANATOMIJA JEDNOG SKANDALA'

Serija koju svi jedva čekaju: Seks skandali, britanska politička scena, prevare i laži

15.04.2022 u 06:40

Bionic
Reading

Sienna Miller i Rupert Friend u glavnim ulogama, uz Naomi Scott i Josette Simon u sporednima, pokazali su se kao odlična postava za novu Netflixovu seriju koja stiže 15. travnja, a zbog njezina skandaloznog sadržaja mnogi je nestrpljivo čekaju

Proljeće je na streaming servise donijelo nove uzbudljive sadržaje, a jedna od serija koja obećava je ‘Anatomija jednog skandala’ (Anatomy of a scandal) te uskoro kreće na Netflixu. Riječ je o psihološkom trileru koji prikazuje visoko britansko društvo usred seksualnog skandala.

Političar James Whitehorse, kojeg igra sjajni Rupert Friend, nađe se usred skandala zbog preljuba, a kasnije i na sudu zbog optužbi za silovanje. Njegova supruga Sophie, koju pak utjelovljuje Sienna Miller, a dugo je nismo vidjeli na ekranima, vjerno je uz njega sve dok ne postane sumnjičava. Par je gurnut u središte pozornosti, ali Sophie je bar u početku uvjerena u nevinost svog muža i odlučna zaštititi svoju obitelj.

U međuvremenu, Kate Woodcroft, odvjetnica koja vodi slučaj, jednako je sigurna u njegovu krivnju i spremna ga je natjerati da plati za navodne zločine.

Zapravo se u seriji preispituje odnos moći i pravde, a ‘Anatomija jednog skandala’ adaptacija je istoimenog uzbudljivog romana Sarah Vaughan. Najavljena je kao psihološki triler od šest dijelova smješten u mračne parlamentarne urede Westminstera.

Autori serije David E. Kelley ('Male laži', 'Slom', 'Ally McBeal') te James Gibson, redatelj ‘Kuće od karata’, zamislili su je kao antologiju, s nadom da će se svaka nova sezona fokusirati na drugačiji skandal. Zbog toga je već povučena usporedba s uspješnom serijom HBO-a 'Vrlo engleski skandal', u kojoj je u prvoj sezoni Hugh Grant glumio liberalnog zastupnika Jeremyja Thorpea, a Ben Whishaw njegova nekadašnjeg ljubavnika Normana Josiffea, dok je drugi dio usredotočen na Claire Foy i Paula Bettanyja kao posvađane vojvodu i vojvotkinju od Argylla.

  • +6
Serija 'Anatomy of a Scandal' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Spisateljica knjige po kojoj je nastala serija, Sarag Vaughan, čiji je roman tjednima bio na listi bestselera, uzbuđena je zbog ekranizacije svoje priče. Ona je naime dugogodišnja politička novinarka te je najviše pratila događaje iz sudnica, a posebice skandale britanskih političara.

‘Svjedočila sam trenutku u kojem su izbili i odigrali se seksualni skandali koji uključuju brojne političare. Bila sam u predvorju kada je News of the World razotkrio ministra unutarnjih poslova Davida Blunketta i njegovu aferu s izdavačem Spectatora; također sam vidjela Borisa Johnsona kako živopisno poriče, a kasnije priznaje da je lagao, svoju aferu s Petronellom Wyatt’, ispričala je autorica te je gledajući sve te afere dobila ideju napisati djelo potaknuto nekim od događaja iz prošlosti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube