teško razdoblje

Scarlett Johansson otkrila koje je uloge izgubila zbog Sandre Bullock i Emily Blunt

12.05.2023 u 18:39

Scarlett Johansson

Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Bionic
Reading

Hollywood je opako mjesto, a to dobro znaju i glumci koji su godinama čekali da dođe njihovo vrijeme. Upravo o tome je progovorila Scarlett Johansson u velikom intervjuu za Variety, a otkrila je i da je nekoliko puta razmišljala da napusti svijet glume

Scarlett Johansson navikli smo viđati u ulogama putenih zavodljivih žena, no glumica je već nekoliko puta priznala da je spremna za zahtjevnije uloge. Sreća joj se osmjehnula priznanjima 2020. godine, no sve dotad dobivene odbijenice za glavne uloge natjerale glumicu da preispita želi li uopće biti dijelom Hollywooda.

U intervjuu za Variety Scarlett Johansson progovorila je o svojim osjećajima nakon niza odbijanja za glavne uloge, a priznala je i da je 2011. godine ozbiljno razmišljala da napusti glumu.

'Prvi je bio Iron Man 2, a drugi Gravity Alfonsa Cuarona. Toliko sam željela te uloge. Bila je to svojevrsna kap koja je prelila čašu. Osjećala sam se stvarno frustrirano i beznadno. Kao, 'Radim li pravi posao?'', rekla je glumica priznavši da ju je odabir Sandre Bullock i Emily Blunt kao pravih glumica za navedene filmove natjerao da preispita i sebe i svoju karijeru.

Zbog atraktivnog izgleda, plave kose, ženstvenog tijela, ponuđene su joj brojne uloge za Marilyn Monroe, no to je za nju bio kreativni kraj puta.

Ipak, situacija se promijenila kada je Blunt bila prisiljena odustati od Marvelovog filma i njoj je ponovno ponuđena uloga. Zatim su uslijedili hvaljeni zaokreti na Broadwayu u 'Pogledu s mosta', kao i u 'Under the Skin' Jonathana Glazera i "Her" Spikea Jonzea, u kojem se pojavila kao zamjena glumice Samanthe Morton.

Godina 2020. za nju je bila presudna kao godina u kojoj joj je konačno priznata njezina vrijednost. Te je godine bila nominirana za Oskare u čak dvije kategorije: kao najbolja glavna glumica u filmu 'Priča o braku' te kao najbolja sporedna glumica u filmu 'Jojo Rabbit'.

Razgovarala je također o sukobu s Disneyem kada ih je tužila tijekom pandemije jer nisu objavili Crnu udovicu u kinu.

'Bila sam tužna i razočarana', rekla je o Disneyevoj reakciji koji ju je zbog tužbe nazvao bešćutnom. Dva mjeseca kasnije konačno se zadovoljila odštetom od 40 milijuna dolara.

SA SUPRUGOM COLINOM JOSTOM

[FOTO] Uživa u omiljenom ljetovalištu Amerikanaca: Scarlett Johansson odabrala bikini koji dodatno naglašava njezine obline

Pogledaj galeriju